İstediği zammı alamayan memurlar iş bıraktı

Hükümetle yaptıkları toplu sözleşme görüşmelerinden istedikleri sonucu alamayan memur sendikaları, birçok ilde olduğu gibi Trabzon'da da iş bırakma eylemi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün iş yerlerine gitmeyen KAMU-SEN üyesi bir grup kamu çalışanı, Trabzon Valiliği önünde toplanarak Meydan Parkı'na kadar yürüdü. Sendika flamaları ve çeşitli yazıların yer aldığı pankartlar taşıyan memurlar, yürüyüş boyunca çalışma şartları ile zam beklentilerin dile getiren sloganlar attı. Kuma çalışanları ayrıca, memura hak ettiği değeri vermemekle suçladıkları hükümeti de protesto etti. Yürüyüşün Meydan Parkı'ndaki Atatürk büstünün önünde bitiren KAMU-SEN üyeleri, sendika temsilcilerinin yaptığı basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

KAMU-SEN üyelerinin eyleminin ardından ise KESK'e üye kamu çalışanları, eylem yaptı. Atapark'ta toplanan KESK üyeleri, halaylar çekerek Meydan Parkı'na kadar yürüdü. Burada zam beklentilerine ilişkin taleplerini ve hükümeti tepkilerini dile getiren memurlar, sendika yöneticilerinin yaptığı konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan, bir diğer kamu çalışanları temsilcisi MEMUR-SEN ise öğleden sonra Trabzon Valiliği önünde eylem yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber