Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi 100 öğrenci alacak

Mevlana Üniversitesi, yeni açılan Hukuk Fakültesi'ne 2012-2013 öğretim yılında 100 öğrenci alacak. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Odyakmaz, fakülteye alınacak öğrencilerin yüzde 40'nın burslu okuyacağını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevlana Üniversitesi Rektörlüğü, bu sene ilk defa öğrenci kabul edecek olan Hukuk Fakültesi ve akademik kadroyu kamuoyuna tanıttı. Tanıtım amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Bahattin Adam, hakkını vererek üniversite eğitimi vermeyi amaçladıklarını vurguladı. Adam, "Biz üniversitemizde bütün bölümleri, önce akademik kadrosunu ve fiziki altyapısını hazırlayarak eğitim öğretime açtık. Hukuk Fakültesi'ni de aynı mantıkla öğretime açıyoruz. Önce fakültemizde, üniversitemizin benimsediği 'gönülden eğitim' prensibine uygun eğitim-öğretim verecek kadroyu kurduk, sonra fakülteyi açmaya karar verdik. Mevlana Üniversitesi olarak üniversite adayı gençlerimize gönülden hukuk eğitimi verecek yeni bir bölüm armağan ediyoruz." dedi. Rektör Prof. Adam, konuşmasının sonunda yeni fakültenin Dekanı Prof. Dr. Zehra Odyakmaz'ı ve akademik kadrosunu tanıttı.

Hukuk eğitimine yeni bir bakış açısı getirmek amacıyla yola çıktıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Zehra Odyakmaz, Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin teorik ve pratik eğitimi paralel yürüteceğini kaydetti. Öğrencilerin 4 yıllık öğrenimlerini okul-adliye-baro üçgeninde geçireceklerini vurgulayan Prof. Dr. Zehra Odyakmaz, "Öğrencilerimiz sosyal gelişimlerini tamamlamaları için üniversitemizin sosyal, kültürel imkanından faydalanacak. Fakültemizde hazırladığımız yabancı dil eğitimi, yabancı ülke üniversiteleriyle ortak çalışma, yüksek öğrenim sonrası meslek sınavlarına hazırlık çalışmaları gibi imkanlar üniversite adayı gençlerimizi bekliyor. Hukukçu olmak isteyen gençlerimizi ayrıcalıklı bir hukuk eğitimi için Mevlana Üniversitesi'ne bekliyoruz." dedi.

Prof. Dr. Zehra Odyakmaz açıklamasının sonunda, bu sene ilk defa alınacak 100 öğrenciden 10'unun yüzde 100 tam burslu, 10'unun yüzde 50 yarım burslu, 20'sinin yüzde 25 çeyrek burslu, 60'ının ücretli okuma imkanı elde edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber