BES üyesi yargı çalışanları, adliye önünde eylem yaptı

Memur sendikalarının aldığı karar doğrultusunda, memurlar Türkiye genelinde eylem yapıyor. İstanbul Adalet Sarayı'nda çalışan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri de basın açıklaması adliye önünde grevle ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayan'daki adliye binası önünde toplanan KESK'e bağlı BES İstanbul 2 Nolu Şube üyeleri pankart açtı. Alkış ve slogan eşliğinde greve katılan eylemciler, basın açıklaması yaptı. Şube başkanı Özer Avanaş, hükümetin her yıl yüksek büyüme oranları açıkladığını söyledi. Toplumsal zenginleşmenin arttığının iddia edildiğini belirten Avanaş, ?Ancak sıra kamu çalışanlarının ücret artışları ve dar gelirli kesimlere kaynak ayırmaya gelince, bütçe imkanlarının kıt olduğu ve bu kesimler için yapılacak iyileştirmelerin ekonomik krize yol açacağı gerekçe gösterilerek bu kesimler açlık sınırında yaşamaya mahkum edilmektedir.? dedi.

Toplumun yoksullaşmasının en çok yargıda çalışanları etkileyeceğini ileri süren Avanaş, ?Yoksullaşmanın sürekli artması toplumun suç işleme oranını artırmakta, bu da iş yükü zaten fazla olan yargı mensuplarının yükünü daha da artırmaktadır.? diye konuştu.

Eyleme katılan grup, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber