Kayseri'deki eylemde arbede yaşandı

Kayseri'de hükümetin önerdiği maaş zammını kabul etmeyen memurlar eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de hükümetin önerdiği maaş zammını kabul etmeyen memurlar eylem yaptı. Halayların çekilerek isteklerin dile getirildiği eylemde bazı sendika üyeleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Kamu-Sen, Memur-Sen, KESK ve Eğitim Bir-Sen'e bağlı memurlar bugün iş bırakma eylemi yapıyor. Bu kapsamda sendika üyeleri sokağa indi. Kayseri'deki sendikalar önce farklı alanlarda seslerini hükümete duyurmaya çalıştı. Daha sonra sendikalar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak birlikte eylemlerine devam etti. Müzik eşliğinde çekilen halay ve sloganlarla başlayan eylem, sendika temsilcilerinin konuşmalarıyla sürdü. Konuşmalar yapıldığı sırada kısa süren bir arbede yaşandı. Farklı iki sendika üyesi, platform üzerinde birbirine saldırdı. Kavga, sendikacılar ve polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Türkiye Kamu-Sen Kayseri Temsilcisi Ali İhsan Öztürk, konuşmasında Başbakan, bakanlar ve Kayseri Valisi'ni tehdit etti. Öztürk, ?Buradan valiye Başbakan'a, bakana sesleniyorum. Olur ya kazayla yanılır şaşar da bu eyleme katılan arkadaşlara bir işlem yapmaya kalkarsanız vallaha da billaha da o koltukta sizi oturtmam." dedi. Konuşmaların ardından mangal yakılarak üzerinde kızartılan simitler memurlara dağıtıldı. Göğsünde 'Sayın milletvekili' yazan bir kişinin elinde sucukla mangalın önüne gelmesi ve memurla alaylı konuşma yapması dikkat çekti. Maaş zammı eylemi, halaylarla sona erdi. Eylemin başladığı sabah saatlerinden itibaren polis, alanlarda geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber