Havayolu çalışanları da eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havacılık iş koluna getirilmek istenen grev yasağına karşı pilot, hostes, yolcu hizmetleri personelinden oluşan yaklaşık 2 bin kişi eylem yaptı. Yürüyüşe bebek arabasıyla gelen bir aile, bebeğin eline verdikleri 'Toplu sözleşmeme saygı' dövizi ile dikkat çekti. Aile, "Bebeğim de hakkımızı savunmaya geldi." sözleriyle eyleme destek verdi.

Bazı milletvekillerinin havacılık hizmetlerinde grev yasağı getirilmesini öngören kanun teklifine karşı havacılık personeli eylem yaptı. Atatürk Havalimanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde 'Grev hakkı pazarlık konusu edilemez', 'Grev haktır, yasaklara hayır' yazılı dövizler taşıdı.

Yürüyüşün en dikkat çekeni bir bebek oldu. Bebek arabasının yanında 'Haklarıma onuruma sendikama saygı' dövizini taşıyan bebek, eyleme katılanların ilgisini çekti. Bebeği ile yürüyüşe katılan baba, "Büyük bir kalabalık var; birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Uyum ve barış için buradayız. Toplu sözleşmenin güzel şekilde sonuçlanacağına inanıyoruz. Kalabalığı görüyorsunuz. Herkes birbirini destekliyor. Çözüme ulaşacağımızı inanıyoruz. Bebeğim de hakkımızı savunmaya geldi." dedi.

KARAR MECLİSTEN GECERSE THY'NİN TEK UÇAĞI KALKMAZ

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, yolcu sayısının, uçak sayısının arttığını fakat çalışanların 2,5 yıl geriden aldıkları ücretle geçindiklerini söyledi. Ayçin,"Yolcu sayısı arttı diye övünenler, şirketlerin vitrinini Avrupalı yaparken, çalışanların bulunduğu kısmı Afrikalı şartlara dönüştürmeye çalıyor." ifadelerini kullandı.

Dünyanın hiçbir ülkesinde hava taşımacılık işkolu grev yasağı kapsamında olmadığını hatırlatan Ayçin, "İleri demokrasi nutukları atılıyor. Görüyoruz ki hava taşımacığı işkolu dünyada hiçbir örneği olmayan bir şekilde grev yasağı kapsamına alınmak isteniyor. Sendika grev hakkı var ise anlam ifade eder. Grev hakkı elinden alınmış bir sendikaya sendika demek mümkün değildir. Hükümet elimizdeki grevi elimizden almaya çalışıyor. İtirazımız bunadır. Bizi grev yasağı kapsamına alırsanız buradan bir tek uçağı saatinde kaldıramazsınız. İşçilerle ortak bir karar aldık. Eğer bu karar meclise inerse o gün THY'den bir tek uçağın kalkması mümkün olmayacak." diye konuştu.

Atatürk Havaalimanı'ndan başlayan yürüyüş, Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü bahçesinde son buldu. Eyleme katılanlar olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber