Memura biber gazlı müdahele/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yaptıktan sonra Kızılay'a yürümek isteyen Türkiye Kamu-Sen üyelerine polis biber gazıyla müdahale etti.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri, Abdi İpekçi Parkı'nda yaptıkları eylemin ardından, Konfederasyon Genel Merkezi'nin bulunduğu Kızılay'a yürümek istedi.

Bunun üzerine emniyet güçleri parkın çıkışında, Sağlık Bakanlığı'nın önünde barikat kurarak grubun yürümesine izin vermedi. Eylemciler ile güvenlik güçleri arasındaki tartışma arbedeye dönüştü. Polisler olaya biber gazıyla müdahale etti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve diğer sendika yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda eylemci gazdan etkilendi.

Grup, daha sonra Mithatpaşa Caddesi üzerinden Konfederasyon Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında gazetecilere açıklama yapan Koncuk, Konfederasyon Genel Merkezi'ne yürüdükten sonra dağılmayı planladıklarını, ancak polisin buna izin vermediğini ileri sürdü.

Bir polis memurunun biber gazını gözüne sıktığını iddia eden Koncuk, ismini tespit edebilirse söz konusu polis hakkında şikayette bulunacağını belirtti. Grubun yürüyüşü sırasında aracının kornasını çalan bir sürücü de tartaklandı.


Memurlardan '3.5' eylemi

Memurlar, hükümetin yüzde 3.5+4 zam teklifine karşı iş bıraktı. Öğretmenler dersbaşı yapmadı, hastaneler acil servisler dışında hizmet vermiyor. Mersin'de polis biber gazı ve cop kullanarak eylemcilere müdahale etti.

MERSİN'DE MÜDAHALE

Mersin'de Kamu-Sen üyesi yaklaşık 1000 kişi Hastane Caddesi'nden AK Parti ilçe binasına yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Polisin biber gazı ve cop kullanarak dağıtmak istediği eylemciler sopalarla karşılık verince arbede yaşandı. Olayda 3'ü polis 10 kişi yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber