Giresun halkına 'esnafına sahip çık' çağrısı

Giresun Kahveciler, Otelciler, Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan, Giresun halkına, küçük esnafa destek olma yönünde çağrıda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Kahveciler, Otelciler, Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan, Giresun halkına, küçük esnafa destek olma yönünde çağrıda bulundu. Ayhan, "Belki alışverişinizi büyük sermayeli mağazalardan yapabilirsiniz. Ancak cenazeniz veya kötü gününüzde yanınızda her zaman Giresun esnafı bulunmakta. Bu nedenle esnafınıza sahip çıkın." dedi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, büyük sermayeli şirketlerin Giresun pazarına yayılma hamlesinin bütün hızıyla sürdürdüğüne dikkat çekti. Özellikle market ve mağazaların kentte yaygınlaştığını vurgulayan Ayhan, bu durumun en çok zor bela ayakta durmaya çalışan küçük esnafı etkilediğini dile getirdi.

Giresun'da, gerek ulusal, gerekse uluslararası ekonomik krizler, son yıllardaki fındık rekoltesinin azlığı ve kentteki önemli fabrikaların kapanması gibi sebeplerin küçük esnafı olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Ayhan, "Bu etkenler üzerine bir de büyük sermayeli market ve mağazaların Giresun pazarına girmesi esnafımızı vurdu. Halkımız, alışverişlerini esnafımız yerine büyük sermayeli şirketlerin market ve mağazalarından yapmaktalar. Bu da zor ayakta durmaya çalışan esnafımızı adeta bitme noktasına getirdi." diye konuştu.

Giresun halkına, esnaflardan alışveriş yapmaları yönünde çağrıda bulunan Ercan, şöyle konuştu: "Giresun halkı esnafına sahip çıkmalı. Onlara destek vermeli. Çünkü cenazeleri veya kötü günlerinde yanlarında her zaman Giresun esnafını bulmaktalar. Halkımıza her zaman esnafımız destek olmuştur. Şimdi de destek sırası Giresun halkında. Esnafımızın güçlenmesiyle Giresun güçlenecek. Dolayısıyla halkımız da güçlenecek. Bu birlikteliği sağlamalıyız. 'Giresunlu Esnafına Sahip Çık' adında kampanya başlatacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber