Muş Valiliği'nden Varto'daki terör saldırısı açıklaması

Muş Valiliği, Varto ilçesinde dün gece Kıdemli Başçavuş Erdinç Aydın'ın şehit edilmesi ve ardından başlatılan operasyonla ilgili bir açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Valiliği, Varto ilçesinde dün gece Kıdemli Başçavuş Erdinç Aydın'ın şehit edilmesi ve ardından başlatılan operasyonla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Varto İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı olarak görev yapan Kıdemli Başçavuş Erdinç Aydın'ın (33) dün gece saat 19:00 sularında evine girmek üzereyken silahlı saldırıya uğrayarak şehit edildiği belirtildi. Açıklamada ?Olayın BTÖ mensuplarınca gerçekleştirildiği değerlendirilmekte olup, olaydan hemen sonra Varto İlçe Merkezine yakın kırsal alanda başlatılan operasyonlarda 5 kişi olduğu tahmin edilen BTÖ mensuplarından biri etkisiz hale getirilirken, diğerleri hakkında ise tüm güvenlik güçlerimizle hava destekli operasyonlara ve arama tarama faaliyetlerine devam edilmektedir. Ayrıca, operasyon sırasında hafif yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Cumali Doruk'un genel durumu iyi olup hastanede tedavi altındadır. Şehit Erdinç Aydın, evli ve 2 çocuk sahibi olup, 1 yıldır Varto'da görev yapmaktadır. Şehidimizin ailesine, mesai arkadaşlarına ve jandarma teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar dileriz. Terörle mücadele devletimizce en etkin bir şekilde sürdürülecektir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber