TUSİAD üyeleri, Almanya, Belçika ve Hollanda'yı gezdi

Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği(TUSİAD) üyeleri Almanya, Belçika ve Hollanda'ya iş ve kültür gezisi düzenledi. 5 gün süren geziden mutlu dönen işadamları, gezinin çok verimli geçtiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geziye Turhal Dantela Eğitim Hizmetleri Müdürü Kadir Yaman, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Koç, Turhallı işadamlarından Ömer Gezgin, Erol Polat, Murat Genç, Hakan Dalkılıç ve Hüseyin Akyüz katıldı. Hollanda'nın Amsterdam ve Ratterdam Türk İşadamları Derneği'ni ziyaret eden işadamları, dernek üyeleri ile iş görüşmeleri yaptıklarını söyledi.

Sırasıyla Belçika'nın başkenti Brüksel ile Almanya'nın Köln şehirlerini ziyaret ettiklerini belirten Dantela Eğitim Hizmetleri Müdürü Kadir Yaman, Köln'de Tokatlılar gecesine katıldıklarını kaydetti. Dernek üyelerine yönelik olarak dış piyasalara açılma, ticari ve kültürel amaçlı bir gezi düzenlediklerini ifade eden Müdür Kadir Yaman, gezinin verimli ve güzel geçtiğini dile getirerek şöyle konuştu: "Gezimizde Almanya, Hollanda, Belçika ve bu ülkelerin şehirlerini gezme fırsatımız oldu. Oralarda bulunan Türk iş adamları dernekleri ve Anadolu insanlarının açmış olduğu Türk okullarını gezdik. Gezimiz çok verimli ve güzel geçti. Burada birçok Türk iş adamı yatırım yapmış. Biz de üyelerimiz olarak oralarda neler yapabiliriz diye araştırmak ve ikili iş görüşmeleri yaparak, kültürel bir gezi düzenledik. Gezi dernek üyelerine iş ve kültürel manada ufuk verdi."

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan TUSİAD Başkanı Sami Dinler, yılda birkaç defa yurt dışı gezileri düzenlediklerini ve bu gezilerin çok faydasını gördüklerini anlattı. Dinler, "Derneğimiz olarak yıl içerisinde birçok yurt içi ve yurt dışı gezisi düzenliyoruz. Amacımız ilçemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari kalkınmasına katkı sağlamaktır. Bu geziler sayesinde üyelerimiz değişik sektörlere atılmakta ve ilçenin kalkınmasına katkı sağlamaktadır." diye konuştu.

Geziye katılan Murat Genç, geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gezimiz çok güzel oldu. Gezi sonunda şunu anladım. Bizim ülkemiz gibi iklimiyle doğasıyla güzel başka bir ülke yok. Ülkemizin kıymetini şimdilik daha iyi anladım." dedi.

Yaptıkları ikili görüşmeler doğrultusunda oradaki firmalarla irtibatlarının devam edeceğini anlatan AK Parti Turhal İlçe Başkanı Orhan Koç ise, geziden dolayı TUSİAD ve üyelerine teşekkürlerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber