Türkçe Olimpiyatları heyecanı stadyumda yaşanacak

Bu yıl 10.'su düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 2012 Sakarya etkinlikleri, 10 Haziran'da Atatürk Stadyumu'nda yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe Olimpiyatları Sakarya İl Koordinatörü Remzi Çinemre, Limapark Otel'de düzenlediği basın toplantısında, tüm dünyaya 'beşinci mevsimi' yaşatan Türkçe Olimpiyatları'na bu yıl 135 ülkeden bin 800 öğrencinin katılacağını ve 41 ilde 65 program düzenleneceğini kaydetti. Çinemre, "41 ilden biri olan ilimizde de Türkçe Olimpiyat şöleni gerçekleştirilecek.? dedi.

Sakarya'da yapılacak etkinliğe 20 ülkeden 70 öğrencinin katılacağı bilgisini veren Çinemre, Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilecek etkinlikte 18 şarkı, 5 şiir, 3 halk oyunu, 2 özel beceri gösterisinin yer alacağını bildirdi. Çinemre, ?Geçen sene yapılan gösteri büyük ilgi görmüş edata stat içinde ve dışında izdiham yaşanmıştı. Bu sene ilginin katlanarak artmasını bekliyoruz. Bu sene programımız 9 Haziran'da Sakarya Valiliği, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaretle başlayacak. 10 Haziran saat 21.00?de stattaki gösteri başlayacak. Unutulmayacak programın sunuculuğunu Ceyhun Emre Teoman, yardımcılığını ise Moldovalı Ekaterina Plesca adlı öğrencimiz üstlenecek.? diye konuştu.

Bu yıl Türkçe Olimpiyatları'nı üçüncü kez ağırlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Çinemre ?2008 ve 2011'de aynı heyecanı yaşamış Sakarya'nın misafirperverliğini tüm dünyaya göstermiştik.? diye konuştu.

Bu yıl yurt dışında Türk okullarının açılışının 20. yılı, olimpiyatların 10. yılı olduğunu vurgulayan Çinemre, Türkçenin artık bir dünya dili haline geldiğini ifade etti.

"Dünyada dilimizi öğrenen, dilimizle iletişim kuran Türkçe sevdalısı nesiller yetişiyor." diyen Çinemre, "Beş kıtadan on binlerce öğrenci, Türk okullarında sevgi diliyle beslenerek her yıl aynı mevsimde ülkemize geliyor, bizleri ziyaret ediyor. Ve beşinci mevsimi, ?İnsanlık el ele, bayram o bayram ola' diyerek bizlere yaşatıyor.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber