Emniyet Müdürü köstebek çıktı

Haber Giriş : 17 Haziran 2005 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyeti'nde skandal. Organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'e dönük gerçekleştirilen operasyonda biri emniyet müdürü üç polisin çeteye ?köstebeklik' yaptığı tespit edildi

EMNİYET Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, Sedat Şahin ve suç örgütüne yönelik yaptığı operasyonda mahkeme kararıyla telefonları dinlemeye aldı. ?Sahra' adı verilen operasyonda polisin takibine Ankara'da ?önemli' bir görevde bulunan bir emniyet müdürü takıldı.

ÇANTANIN SIRRI

POLİS kamerasına takılan polis müdürünün soruşturma sürecinde Sedat Şahin'in ?sağ kolu' olduğu öne sürülen ve 12 Mayıs'ta tutuklanan işadamı V.K.'nin ofisine kardeşi B.K.'ye ait son model ciple gelmesi dikkat çekti... Ofise girerken elinde bir şey olmayan müdürün Bond çanta ile çıkması şüpheleri iyice artırdı.

EMNİYET müdürünün ilginç ziyareti saniye saniye kayda alındı. Çantanın içinde ne olduğu ise belirlenemedi. V.K.'ye operasyonla ilgili bilgi sızdırdığı öne sürülen polis müdürne ait kamera görüntüleri ?takip' tutanağına geçirildi. KOM Daire Başkanlığı, müdüre ait görüntü CD'lerini soruşturma için Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'e teslim etti.

ÇETEDEN MENFAAT

POLİS müdürü hakkında soruşturma açılması bekleniyor. Eğer işadamı V.K. aracılığıyla çeteden menfaat sağladığı tespit edilirse konu Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilecek. Çeteyle bağlantıları tespit edilen ve İstanbul Emniyeti'nde görevli 2 polis memuru hakkında da soruşturma başlatıldı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber