Polis ifade vermesi için Füsun Erdil'i arıyor

Haber Giriş : 17 Haziran 2005 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul polisi, kentin her yanında, aldığı kristal eşyalarla Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanan Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil'i arıyor.

Füsun Erdil, yargılandığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ifade vermiyor. Erdil'in ifadesinin alınması için yazılan yazılar, İstanbul Emniyeti'ne kadar ulaştı. Polis, Erdil için harekete geçti.

NEDEN YARGILANIYOR?

İddianameye göre, Oramiral İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil, Ankara Beymen mağazasından kristal bir vazo aldı. Bilsan Billuriye isimli firma vazonun bedeli olan 3 milyar 117 milyon lirayı Beymen'e ödedi. Daha sonra Bilsan Billuriye söz konusu vazo için 6 milyar 992 milyon tutarında bir fatura düzenledi. Faturayı onayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Satın Alma Komisyonu Başkanlığı, 6 milyar 992 milyon lirayı Bilsan Billuriye'ye ödedi.

Füsun Erdil hakkında, TSK'yı 3 milyar 875 milyon liralık zarara uğrattığı nedeniyle dava açıldı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde, eşi emekli Oramiral İlhami Erdil ve kızı Deniz Erdil'le birlikte yargılanan Füsun Erdil'in bu dosyası daha sonra ayrılarak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne gönderildi.

ŞUBAT AYINDA İSTEDİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, dosyayı, Satın Alma Komisyonu Başkan ve üyelerinin yargılandığı davayla birleştirdi.

KUZEY DENİZ SAHA KOMUTANLIĞI'NA YAZI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi, Erdil'in ifadesinin alınması için Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na 18 Şubat'ta yazı yazdı.

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, kendi sorumluluk alanına girmediği gerekçesiyle, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı, 3'üncü Kolordu Komutanlığı'na yönlendirdi.

3'ÜNCÜ KOLORDU DA BULAMADI

3'üncü Kolordu Komutanlığı ise Füsun Erdil'i bulamadı. Kolordu Komutanlığı, bunun üzerine, İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

Polis, yazı uyarınca, harekete geçti. Polis, şimdi, ifadesinin alınması için, İstanbul'un her tarafında Füsun Erdil'i aramaya başladı.

Füsun Erdil'in, ifadesi, 5 aydır alınamıyor. Bu nedenle, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda süren davada bir türlü ilerleme sağlanamıyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber