Komutanın Eşi, yaptığı harcamaların hangisinin devletçe karşılanacağına kendisi karar veriyormuş!!!

Haber Giriş : 17 Haziran 2005 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil'in yaptığı harcamaların hangisinin devletçe karşılanacağına kendisinin karar verdiği ortaya çıktı

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil ile Erdil döneminde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ihale komisyonu üyesi olan asker bürokratların yargılandığı davaya dün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda devam edildi.

Füsun Erdil'in Beymen'den aldığı vazo ile Hazine'yi yanıltarak zarara soktuğu gerekçesiyle yargılandığı davada ifade veren İlhami Erdil'in emir subay yardımcısı Hayrettin Günova, Füsun Erdil'le birlikte çıktıkları alışverişlerden sonra, hangi harcamanın devlet tarafından karşılanacağına Füsun Erdil'in karar verdiğini söyledi.

Tanık Günova, "Hanımefendi eşyaları kendi alır, biz paketleri görmezdik. Bize, 'bu komuta için alınmıştır' diyerek fatura verir, bunu imzaya götürürdük" dedi. Günova, Beymen mağazasından alınan kristal vazoyu ise paketle teslimat yaptıkları gerekçesiyle hatırlamadığını kaydetti. Duruşmada okunan Günova'nın hazırlık ifadesinde, "Diğer kuvvet komutanlarının olduğu gibi Erdil'in de mutfak masraflarını devlet karşılıyordu" derken konutta 10 ila 50 kişilik yemekler düzenlendiğini anlattı.

Günova, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan çim makinesinin, bir dönem, talep üzerine Genelkurmay konutuna ödünç olarak verildiğini anlattı. Duruşmaya dönemin Satın Alma Komisyonu Başkanı Metin Kalender ile üyeler Recep Doğan, Asım Güneş ve Hasan Can katıldı.

İddianameye göre, Oramiral İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil, Ankara Beymen mağazasından kristal bir vazo aldı. Bilsan Billuriye isimli firma vazonun bedeli olan 3 milyar 117 milyon lirayı Beymen'e ödedi. Daha sonra Bilsan Billuriye, söz konusu vazo için 6 milyar 992 milyon tutarında bir fatura düzenledi. Fatura üzerine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Satın Alma Komisyonu Başkanlığı bu parayı Bilsan Firması'na ödedi. Füsun Erdil hakkında, bu nedenle açılan dava, Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne gönderilmişti.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber