TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Kırıkkale'ye değer katanları ödüllendirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale'ye ekonomik katkı sağlayan işadamlarını ve girişimcileri ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından vergi ve ihracat rekortmenleri ile 49 yılını doldurmuş üyeler için düzenlenen ödül töreni, Gök Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Törende TSO üyeleri, görev yapmış eski başkan, yönetim ve meclis başkanı ve meclis üyelerine, Ticaret Borsası meclis üyelerine plaketler verildi. Ardından pasta kesildi ve karşılıklı hediyeler verildi.

Türkiye'nin ekonomi durumu ve yeni Anayasa ile ilgili açıklamalarda bulunan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ekonomide büyüme gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin şuanda dünyada ekonomik büyümede ilk 9 ay itibariyle şampiyon olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Herkesin imrendiği bir ülke konumuna geldik. 9 ayda 1 milyon 300 bin kişiye iş sağladık. Bu da sizin başarınız. Şimdi Türkiye güçlü olmak istiyorsa, güçlü ekonomisi olsun zengin olsun istiyorsa demokrasi kalitesi olsun istiyorsa; sistemi yeniden yapılandırmamız lazım. Şimdi bizim bir hedefimiz var; bundan 12 sene sonra dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Ama buna girebilmek için sistemi yeniden inşa etmek lazım. İnşaatın da temeli yeni bir Anayasada başlıyor. Yeni bir Anayasadan başlayarak hepimizin diline pelesenk olan bu yapısal reformları yaparsak 12 sene sonra biz dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi içinde oluruz. O zaman fert başına düşen gelirimiz 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkacak. Ama işin başı Anayasa.? dedi.

Girişimci ve girişimcilik ruhunun kazandırılması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Girişimcilik ruhunu kazanan toplumların başarılı olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Girişimcilik ruhunu Kırıkkale'de kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Bunun için kurslarımız ve çalışmalarımız oluyor. Bir kişinin karnını doyuran bir patron kadar mutlu bir insanın olacağını tahmin etmiyorum. Öte yandan, 'insanların en hayırlısı, yine insanlara hizmet edendir' anlayışından yola çıkarak girişimcilik ruhunuzu her zaman ön plana çıkarın. Burada baktığımız zaman herkes zengin olmak ister, zengin olmanın yolu girişimcilik ruhundan geçer." diye konuştu.

Kırıkkale'nin, Ankara'nın yanında bulunmasının önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, tüketen bir Ankara'nın, üreten bir Kırıkkale'ye ihtiyacı olduğunu söyledi. 5 milyon nüfuslu Ankara'nın tüketimini Kırıkkale'nin karşılaması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Bir metropolden bahsediyoruz ve bu metropolün ismi Ankara. Ankara teşvikte 1. bölgede, yani hiç teşvik almayan iller arasında bulunuyor. Bunun için Ankara'daki yatırımcıyı Kırıkkale'ye çekmelisiniz. Kırıkkale baktığımız zaman 43 ilin birleştiği bir kavşak noktası. Teşvik paketi büyük bir şans ve Kırıkkale'nin artık 'yatırımcı çekemiyorum' bahane üretmesine hakkı yok. Çünkü imkanlar inanılmaz avantajlı." ifadelerini kullandı.

Adaletsizlik üzerine kurulan her düzenin bir gün yıkılacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, çocuklara ayrım yapılmaması gerektiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu konuşmasında, "Baba adaletli olacak. 'Oğlana miras var, kıza yok' demeyecek. Hepsine hakkını verecek erkek de kız da çocuk da hepsi hakkını alacak. Haklarını aldıktan sonra ayrılmadan aile olarak birlikte hareket edecekler. Baba adaletli olacak, aile de beraber hareket edecek. Unutmayalım ki haksızlık üzerine kurulan her düzen bozulur. Haksızlık etmeyeceksiniz, haksızlık ettiniz mi Allah (cc) kabul etmez ve o düzeni en adaletli şekle sokar, yine adaletsiz davrananlar en büyük zararı görür." şeklinde konuştu.

İSTİHDAM RAKAMLARI

Kırıkkale'de Ocak-Mart döneminde yaşanan ekonomik hareketlere değinen Hisarcıklıoğlu, "Kırıkkale'de istihdam Ocak-Mart ayına baktığımız zaman, istihdam Türkiye'de yüzde 9, Kırıkkale'de yüzde 18. Kırıkkale bu alanda Türkiye seviyelerinin çok üstünde. İhracatta ise Türkiye yüzde 12, Kırıkkale yüzde 18. Bu alanda Türkiye'yi bile sollamışsınız. Protestolu senet tutarı Türkiye'de yüzde 20, Kırıkkale'de ise yüzde 1. Burada da memnunluk görünüyor. Bir de önemli bir noktaya gelirsek Kırıkkale'nin bankalarda çok büyük bir parası var. Kredi mevzuat hesabına baktığımız zaman Türkiye'de kredi mevzuat oranı yüzde 95, Kırıkkale'de ise yüzde 189. Bu gerçekten inanılmaz üst düzeyde bir rakamdır. Kırıkkale'nin parası var ve yatırım yapması gerekir." dedi.

Törende bir konuşma yapan Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, bir yandan Kırıkkale'nin avantajlarından söz ederken, diğer taraftan AK Parti'nin icraatlarından bahsetti.

Vali Hakan Yusuf Güner ise şehre esnaf ve tüccar olarak katkı sunan herkesi kutladı. Vali Güner, "Kırıkkale Ankara'nın yanı başında, akarsu kaynağı mevcut; tarım havzası, sanayi havzası olma yolunda katma değer oluşturma çabasında olan bir il.? dedi.

Kırıkkale'de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan da, "Kırıkkale'de önemli çalışmalar yaptık. Yerel ekonomi desteği ile 1000 üyemize kurs verdik. Avrupa Birliği projemiz ile 80 üyemizi yurt dışına gönderdik. İşsizlere meslek edindirme kursları açtık. Kobilere destek sağladık, 20 firmaya isim patenti verdik. Kırıkkale'yi ulusal alanda anlattık. Danışmanlık hizmetlerini her geçen gün arttırarak, Kırıkkale'ye iyi bir şekilde hizmet verdik." dedi.

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer ise, katılan herkese teşekkür etti. Kırıkkale'nin gelişim gösterdiğini söyleyen Sümer, hep birlikte Kırıkkale'yi geliştireceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber