Öğrenci ve veliler Okul Müdürünün tayinini protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2005 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Karşıyaka İlçesi Şemikler semtindeki Özgiller-Dalan İlköğretim Okulu Müdürü Günay Turan'ın bir başka okula tayin edilmesini protesto eden öğrenci ve veliler, müdürlerinin okullarına geri verilmesini istediler.

İzmir'de aynı okulda 5 yılını dolduran öğretmenlerin başka okullara tayin edilmesi uygulaması kapsamında Özgiller-Dalan İlköğretim Okulu Müdürü Günay Turan da, Bayraklı Durmuş Yaşar İlköğretim Okulu'na atandı. Müdür Turan'ın başka bir okula tayin edilmesine tepki gösteren öğrenci ve veliler, bugün saat 11.30'da okul bahçesinde toplandı. Karşıyaka Belediye eski Başkanı Şebnem Tabak'ın destek verdiği veliler, Turan'ın tayininin durdurulması için imza toplarken, öğrenciler de "Çevre dostu müdürümüzü geri istiyoruz", "Müdürümüzü almayın", "Projelerimizi tamamlamak istiyoruz" ve "Günay Turan'sız Özgiller Dalan bir hiç..." şeklinde dövizler taşıdı. Son 6 yılda okullarının 3 kez kazandığı Yeşil Bayrak'ı da ellerine alan öğrenciler, "Müdürümüzü isteriz", "En büyük müdür bizim müdür" şeklinde tempo tuttular.
Topladıkları imzaları bir dilekçeyle tayinin durdurulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vereceklerini söyleyen veliler, "Bu tayin velilerin, öğrencilerin cezalandırılması anlamına geliyor. Müdür olarak görev yaptığı 14 yıldan beri eline süpürge alıp okulu süpürdü, makarna yedi ama rüşvet yemedi" diyerek tayini protesto etti.
Veliler, okulun son 6 yılda 3 kez her iki yılda bir verilen "Eco-Okul Çevre Ödülü Yeşil Bayrak", 3 kez İl Çevre Müdürlüğü "En Çevreci Okul", 2 kez Karşıyaka Belediyesi "İlçe En Çevreci Okul", Beyaz Nokta Çevre Ödülü ve Valilik Kamu Ağaçlandırma ödülü aldığını, ayrıca Avrupa Eğitim Vakfı'nın yürüttüğü Eco-Schools Projesi ve üç ülke çocuklarıyla Sokrates Aresmus Projesi (İzmir Kuşcenneti Araştırması) çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti.

Karşıyaka Belediye eski Başkanı Şebnem Tabak ise, 5 yıl burada belediye başkanı olarak görev yaptığını ve bu okulun başarılarıyla gurur duyduğunu ifade etti. Tabak ayrıca, Müdür Turan'ın 2 yıl önce emekli olmak istediğini, veliler ve kendisinin de ısrarıyla emekliliğini ertelediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber