Erdemir'in satışı 10 bin kişi tarafından protesto edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2005 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde binlerce kişi, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (ERDEMİR) satışını protesto etmek için düzenlenen eyleme katıldı.

Ereğli'de, Türk Metal Sendikası ve belediye öncülüğünde başlatılan protesto, ERDEMİR Bağlık Kapı önünde toplanan binlerce vatandaşın yürüyüşe geçmesiyle başladı. Özelleştirme kapsamındaki ERDEMİR'in blok satışını protesto eden kalabalığa, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ve beraberindeki 20 milletvekili, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, DYP, DSP Genel Başkan Yardımcıları, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek, Halkın Yaşam Partisi Başkanı Y. Nuri Öztürk, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun ve diğer sivil toplum örgütü ile temsilcileri eşlik etti.

10 binden fazla vatandaşın yürüyüşünde, "ERDEMİR'i satanı biz de satarız", "ERDEMİR bizimdir, bizim kalacak", "Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar atılırken, ERDEMİR'in satışı ıslık ve alkışlarla protesto edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber