Miniklerin doktor korkusuna çare: Oyuncak Ayı Hastanesi

Çocukların doktor korkusunu yenmeleri için hekim adayları harekete geçti. Uludağ Üniversitesi miniklerin doktor korkularını minik ayılarını beraber iyileştirerek yendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Komitesi (TurkMSIC) Uludağ Yerel Kurulu, çocukların doktor korkularını yenmek için çalışma başlattı. Kurul üyesi doktor adayları, üniversitenin anaokulu ve kreşinde eğitim gören miniklerin doktor korkusunu yenmeleri amacıyla 'Oyuncak Ayı Hastanesi' adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Uludağ Üniversitesi Anaokulu ve Kreşi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, 3 ile 7 yaş arası çocuklara insan vücuduyla ilgili temel bilgiler vererek eğlendirici ve öğretici bir şekilde doktor ve hastanenin ürkütücü olmadığı gösterildi.

Etkinlikte çocuklar birer doktor olarak diğer hekim adaylarıyla beraber en değerli oyuncak ayılarını iyileştirdi. Çocuklar en çok sevdikleri ayıları, doktor ağabey ve ablaları ile iyileştirmenin yanında doktorların aslında iyileştirmek için var olduğunu anlamış oldu. Etkinlik süresinde çocuklara oyuncak stetoskoplar, şırıngalar, otoskoplar vb. doktor aletleri tanıtıldı ve kullanım şekilleri öğretildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber