Kazan geleceğini planlıyor

Kazan geleceğini planlamak amacıyla toplumun tüm kesimlerini bir araya getirerek, ortak akıl toplantıları düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Kazan Belediyesi ve Kaymakamlığı gözetiminde ilçeye proje üretmesi için ortaklaşa oluşturulan Kazan Proje Ofisi ve üniversite öğretim üyeleri 'Kazan Bölge Planı ve Vizyon Geliştirme Projesi' hazırladı.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün ev sahipliğinde düzenlenen, Kaymakam Veysel Beyru, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, eski belediye başkanları, üniversite öğretim üyeleri, belediye meclisinin eski ve yeni üyeleri, kamuoyu önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile gazetecilerin katıldığı toplantıda Kazan'ın sorunları ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Beyin fırtınasının yaşandığı ve iki gün süren 'Ortak Akıl Toplantıları'nda Kazan'ın sorunları, eksikleri, avantaj ve dezavantajları ele alındı. Toplumun tüm kesimlerinden katılım olmasına rağmen gerginliğin olmadığı, son derece medeni bir şekilde eleştirilerin yapıldığı, önerilerin getirildiği, katılan herkesin fikirlerini özgürce dile getirebildiği bu toplantı, Kazan için bir ilk olarak kabul ediliyor.

Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi olan Kazan'ın bu gelişimini planlaması gerektiğini vurgulayan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "TÜİK verilerine göre gelişmişlik sıralamasında Kazan Ankara'nın dış ilçeleri içinde 1'inci, Türkiye genelinde ise 47'nci sırada. 10 yıl önceki Kazan'la şimdiki Kazan arasında dünyalar kadar fark var. Bu gelişmeyi biz planlayarak bugünlere kadar getirdik. Kazan sanayi kenti mi olacak, tarım kenti mi olacak, hayvancılık kenti mi olacak, üniversite kampüsleriyle öğrenci kenti mi olacak? Buna karar vermemiz lazım. Geleceğimizi doğru planlamamız lazım.? dedi.

Kazan'ı ulusal ve uluslar arası platformlarda tanıtmak amacıyla fuarlara katılıp stand açtıklarında büyük ilgi gördüklerini anlatan Ertürk, ?Bakın Türkiye'nin lojistik üssü olduk. Katıldığımız fuarlardan birinde lojistik firmalarının ileri gelenleri ile tanıştık ve 200 milyon dolarlık yatırımı ilçemize kazandırdık. Türkiye'nin en büyük projesi olan ve 6 milyar doları bulan tahmini yatırımıyla savunma sanayi kümelenmesi Kazan'da oluşturuluyor. Saray bölgemizde özellikle dünya çapında üretim yapan orta ve büyük ölçekli yüzlerce fabrikamız var. Seçimlerde vadettiğimiz projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Uluslar arası spor organizasyonlarını Kazan'da hiçbir sorun yaşanmaksızın düzenliyoruz. Kazan her alanda ilerliyor, gelişiyor. Tüm Türkiye ve dünya Kazan'ı artık iyi tanıyor. Bu toplantıya katılarak Kazan'ın geleceğinin oluşturulmasında değerli fikirleriyle bizi yönlendiren tüm katılımcılara teşekkür ediyor, bundan sonra her yıl düzenli olarak bu toplantıları yapacağımızı da müjdeliyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber