Yassıada Mahkemesi, DP'li vekili varsayımla suçlamış

Üzerinden 52 yıl geçen 27 Mayıs darbesiyle ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İdamla yargılanan dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın avukatlarından Yılmaz Şahinalp, davalarda mahkeme reisinin sanıkları varsayımlara dayanarak suçladığını ileri sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinalp, bu iddasını tanık olduğu şu olaya dayandırıyor: "Dava görülürken mahkeme reisi, Demokrat Parti vekillerinden Selahattin İnan'a ?Kırşehir'in ilden ilçeye çevrilmesi mevzuunda siz ne oy verdiniz' diye sordu. İnan, ?Ben o gün yapılan toplantıda yoktum' cevabını verdi. Mahkeme reisi, ?Siz orada bulunsanız müspet oy verirdiniz.' dedi."

Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir sayfa olarak duran 27 Mayıs darbesinin tanıklarından dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın avukatı Yılmaz Şahinalp, idam talebiyle açılan davalarda hükmün çok önceden verilmiş olduğunu gördüğünü söyledi. Mahkemede Bayar'ı savunan avukatlar arasında yer alan Şahinalp, hüküm vermek için yargılama esnasında varsayımlara dayanıldığını ifade etti. Özellikle Demokrat Parti (DP) vekillerinden Selahattin İnan'ın sorgusunu unatamadığını aktaran Şahinalp, İnan'ın mahkeme reisi ile diyalogunu şöyle aktardı:

"Dava görülürken mahkeme reisi, İnan'a ?Kırşehir'in ilden ilçeye çevrilmesi mevzuunda siz ne oy verdiniz' diye sordu. Buna mukabil ?Ben o gün yapılan toplantıda yoktum' cevabını aldı. Mahkeme reisi, ?Siz orada bulunsanız müspet oy verirdiniz.' dedi. İnan da ?Tevfiği bende bırakıyorsunuz, keramet sizde kalıyor' göndermesini yaptı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber