Bakan Eroğlu, KOP'ta 15 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya'nın Bozkır ilçesinde düzenlenen törenle Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yaptırılacak 15 tesisin temelini attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tören öncesinde Bozkır AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demirel'i makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, bugünün Konya için çok önemli olduğunu, 15 tesisin temelini atacaklarını belirtti. İlin, geçmiş hükümetler döneminde adeta unutulduğunu ileri süren Eroğlu, AK Parti hükümetleri döneminde Konya'ya devasa yatırımlar yapıldığını belirtti. Konya'nın az yağış alan bir bölge olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, ''Konya Ovası'nda sulu tarım yapılabilmesi için ovanın su ihtiyacını karşılayacak KOP'u hayata geçirdik.'' dedi.

''Yüz yıldır konuşulan Mavi Tünel'in temelini biz attık ve inşaatını biz bitirdik." diyen Bakan Veysel Eroğlu, Mavi Tünel ile Akdeniz'e boşa akan suların Konya Ovası'na aktarılacağını kaydetti. Eroğlu, şöyle dedi: "Şu anda burada Bağbaşı Barajı bitti. 1 Temmuz'da baraj, su dolacak ve Mavi Tünel'den Konya Ovası'na su aktaracağız. Geçen sene 111 tesisin açılışını yapmıştık. O tesislerin toplam maliyeti 8 milyar 365 milyon lira idi. Bunun içinde barajlar, tesisler ve göletler vardı. İnşallah bu sene de büyük tesisleri hazırlıyoruz. Bu yıl hedefimiz, 112'si büyük olmak üzere toplam 500 tesisi hizmete açmak.'' şeklinde konuştu.

Daha sonra beraberinde AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'la birlikte ilçe merkezindeki esnafı ziyaret eden Eroğlu, buradan temel atma töreninin yapılacağı alana geçti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beraberindekilerle birlikte Bozkır Barajı şantiye alanında düzenlenen törenle inşa edilecek 15 tesisin temelini attı. Bakan Eroğlu'nun, temelini attığı ve Mavi Tünel'le taşınacak suyu Konya Ovası'na aktaracak 15 tesis; baraj, gölet, depolama, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber