Saçlı Habib Efendi Keles'te anılacak

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Harmanalan köyünde, Saçlı Habib Efendi Hazretleri'ni Anma ve Mevlid-i Şerif etkinliği düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Bursa Müdürlüğü tarafından 2. grup yapı olarak tescillenen Saçlı Habib Efendi Türbesi ve Harmanalan Köyü Camii'nde gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde eserlerin onarımıyla ilgili çalışmalar da değerlendirilecek.

Özellikle BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş'tan yardım istediklerini ifade eden Harmander Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Bayındır,?Köyümüzde Saçlı Habib Efendi'yi Anma ve Mevlid-i Şerif etkinliklerimiz, 27 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerimiz bir ilk. Kendisi Buharalı Şeyh Pir Muhammed Efendi'nin halifesi olan Saçlı Habib Efendi, Hicri 1253 tarihinden beri burada medfun bulunmaktadır. Bizler de Harmander Yönetim Kurulu olarak muhtarlığımızla birlikte gerekli çalışmalarımızı ve yazışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu noktadan itibaren yetkililerin ilgisini ve restorasyon çalışmalarını bekliyoruz. Eser tamamlandığında Keles'i ve köyümüzü ziyaret edenlerin uğramadan geçemeyeceği bir yer olacak.? dedi.

Gerekli yazışmaları yaptıklarını ifade eden Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Aydemir ve Ahmet Sevim de ilk olacak bu etkinlikle beraber mezarlık temizliği de yapacaklarını söyledi. Aydemir ve Sevim, etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, vatandaşlara davette bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber