BESAŞ, helal gıda sertifikasıyla güven tazeledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ekmek üretim merkezi olan BESAŞ, bugüne kadar aldığı kalite belgelerinin yanına helal gıda sertifikasını da ekleyerek güven tazeledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Türkiye'de halkın özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarda kalite ve hijyenin yanında inanç kriterlerine de önem verdiğini söyledi.

Bektaş, helal gıda sertifikasının da bu beklentiyi koyduğu standartlarla karşılamaya çalıştığını kaydetti. Helal gıda standartlarına göre İslamiyet'e ve insani gereklere uygun her ürün için bir sertifika türünün belirlenmekte olduğunu, bu hususta üretici ve tüketicinin ortak bir zeminde buluşmasının hedeflendiğini belirten Bektaş, "Bu doğrultuda, helal gıda sertifikası alımı için şirket olarak TSE'ye müracaatta bulunduk. TSE tarafından, 6 ay boyunca işletmemizde gerekli incelemeler yapıldı. Ürünün ham maddeden başlayarak mamul madde aşamasına kadar bütün proseslerinin, ürün bileşiminde bulunan bütün maddelerin ve katkı maddelerinin gerek menşei, gerek temin biçimi ve yolları, gerekse temin kaynağı bakımından İslamiyet'e ve insani kriterlere uygun olduğu, iyi üretim uygulamaları (GMP), iyi hijyen uygulamaları (GHP) ve HACCP şartlarının sağlandığı tespit edildi. Kullanılan tüm hammadde ve yardımcı malzemeler ile ilgili analiz sonuçlarının olumlu çıkması doğrultusunda, komisyon kararı ile Helal Gıda Sertifikası alımı gerçekleşti." dedi.

Bektaş, sağladığı kalite belgeleriyle Bursa'nın gittikçe büyüyen marka değeri olduklarını vurgulayarak, müşterilerden gelen övgü dolu sözlerin sorumluluklarını daha da artırdığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber