Palandöken'de öğrenciler fidan dikti

Erzurum Palandöken Belediyesi, Kayakyolu ve Yıldızkent İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerle ağaçlandırma çalışması yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayakyolu Çimento Müstahsilleri İşverenleri Sendikası İlköğretim Okulu'nda ve Yıldızkent Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'ne yapımı tamamlanan oyun parkına fidan dikildi.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediye olarak okullar ile birlikte fidan dikim çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. Bulutlar, amaçlarının çocuklara çevre bilincini ve ağaç sevgini kazandırmak olduğunu dile getirdi. Çevreye duyarlı bir neslin yetiştirilmesine önem verdiklerine işaret eden Başkan Bulutlar, "Amacımız öğrencilerimize doğa bilincini aşılamak. Bu eğitim amaçlı faaliyetlerin faydasını görüyoruz. Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü parklar da geçiriyor. Diktikleri fidanlara sahip çıkıyorlar ve dikilen fidanları da koruyorlar. Yani sahiplenme duyguları da böylelikle gelişiyor." dedi.

Bulutlar, Yenişehir ve Yıldızkent semtlerinde tespit edilen site ve apartman boşluklarına 5 yeni park yapılacağını da işaret ederek, "Bu parklarımızın en küçüğü bin 800 metrekaredir. Yine 2012 yıl içerisinde Yenişehir'de sadece engellilerin kullanabileceği bir adet park yapacağız. 19 köy mahallemize de yine çocuk parkı yapacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber