Devlet fakir vatandaşı 8 bin kişilik ekiple izlemeye alıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile hekimliğinden sonra şimdi de sosyal destek uzmanları geliyor. Babacan'ın duyurduğu yeni sisteme göre 8 bin kişilik ekip fakir vatandaşı devletin imkanları ile buluşturacak.

Devlet, sahaya süreceği 8 bin kişilik ?sosyal destek' uzmanları ile yardıma muhtaç vatandaş arayacak. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, üzerinde çalışılan aile sosyal destek uzmanları sistemi ile devletin sağladığı imkanları aile ile buluşturacak bir yapıyı kuracaklarını söyledi. Babacan, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, OECD ülkelerinin hemen hemen tamamında zengin ile fakir arasındaki uçurum büyürken, Türkiye'de bu uçurumun kapandığını kaydetti. Sosyal destek mekanizmalarının her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade eden Babacan, üzerinde çalışılan aile sosyal destek uzmanları sisteminin, aile hekimliği gibi her aileden mesul bir uzmanın olacağını söyledi. Uzmanlar tarafından sosyal politika açısından ailelerin her şeyine bakılacağını aktaran Babacan ?Devletin sağladığı bir imkan varsa, aile bunları öğrenmediyse devlet imkanlarıyla o aileyi buluşturacak bir yapı kuracağız. 7-8 bin kişiyle Türkiye'de tüm sosyal destek alması gereken ailelere ulaşmamız mümkün olacak? dedi. Sosyal desteklerin yanında vergi politikalarının da önemli olduğunu vurgulayan Babacan ?Yapmış olduğumuz vergi düzenlemeleriyle asgari ücret alan vatandaşımız evliyse ve 3 çocuğu varsa artık biz ondan vergi almıyoruz? diye konuştu.

BES salı günü görüşülecek

Bireysel emeklilik sistemini tamamen değiştirdiklerine de dikkati çeken Babacan ?Bu yeni sistemde yüzde 25'lik devlet katkısı var. Devlet katkıyı şartlı veriyor, ?emekliliğe kadar tutarsan bu katkı senin olacak' diyor. Bununla ilgili düzenleme önümüzdeki salı günü Komisyon'da görüşülecek. Niyetimiz Meclis tatile girmeden düzenlemeleri tamamlamak? dedi. EKONOMİ SERVİSİ

Yabancılar satarken İçlerİ kan ağlıyor

Kriz süresince Türk bankacılık sektörünün çok iyi performans sergilediğini vurgulayan Babacan, kendi evlerinde sorun yaşayan Avrupa ve ABD bankalarının Türkiye'deki operasyonlarını sağlam şekilde devam ettirdiğine dikkat çekti. Babacan, bugünlerde Türk bankacılık sektöründe yabancıların hisse satmaları veya ortaklık yapılarını değiştirmelerinin Türkiye'deki yapılarından memnun olmadıkları için yapılmadığını söyledi. Babacan ?Belki içleri kan ağlıyor bunu yaparken, ?kalsak kim bilir ne güzel iş yapmaya devam edecektik' diyorlar, ama kendi evlerindeki bilanço yapıları ve yeni regülasyon onları zorluyor. Şu anda uluslararası bankaların en değerli varlıklarının bir kısmı Türkiye'deki yatırımlarından oluşuyor? dedi.

?Sat-gerİ kİrala' sİstemİ yolda

Babacan, Genel Kurul gündemine getirdikleri finansal kiralama şirketleri ve finansal kiralama operasyonlarıyla ilgili bir yasa tasarısı olduğunu kaydetti. Şu ana kadar operasyonların kanun hükmünde kararnameyle yürüdüğüne işaret eden Babacan ?Şimdi bunu modernleştiriyoruz, daha sağlam hukuki çerçeveye ulaştırıyoruz. Bununla beraber yeni bir alanın önünü açıyoruz. Bu da ?sat, geri kirala' alanı? dedi. Babacan, konu ile ilgili şu bilgileri verdi: ?Sat-geri kiralada ipotek harcı kadar bir harç ödenecek. Onun haricinde alım-satım harcı olmayacak.? Babacan, katılım bankalarının da bunlara bağlı olarak kira sertifikası çıkararabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber