DEİMDER'den okul isteği

Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki İmam Hatip Mezunları, İmaim Hatip Lisesi orta kısım öğrencilerinin eğitim görebilecekleri bir okul istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Devrek İlçesinde faaliyette bulunan Devrek İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği(DEİMDER) ile ilçedeki 18 sivil toplum kuruluşu ile ortak yaptığı basın açıklamasında, İmam Hatip Lisesi orta kısım öğrencilerinin rahat eğitim görebileceği bir okul istedi. DEİMDER ve diğer sivil toplum kuruluş örgütleri adına konuşan Grup Sözcüsü ve DEİMDER Başkanı Aydın Çolpa, yeni bir okul yapılmasını istemediklerini, mevcut okul alanlarından birinin İmam Hatip Orta Okulu olarak tahsis edilmesini istediklerini kaydetti. Çolpa, ?İlçemizde mevcut müsait okullar varken ikinci bir okul yapalım demek hem gereksiz hem de milletimize büyük haksızlık olacaktır. Bu nedenle devlet büyüklerimizden ilçemizdeki okullardan, okulumuza kaydedilecek öğrenci sayısına göre ihtiyacımıza cevap verebilecek kapasitede bir okulun İmam Hatip Orta Okulu tahsis edilmesi istenmiştir. Bununla ilgili olarak her hangi bir okul adı kesinlikle zikredilmemiştir. Sadece eğitim- öğretimimizi devam ettirebilecek yeterlilikte bir okul istenmiştir. İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü de Atatürk İlköğretim Okulu'nu okulumuza kaydedilmesi planlanan öğrenci sayısı ve ihtiyaçları hesaplanarak İmam Hatip Orta Okulu olarak tahsisini uygun görmüştür. İmam Hatipliler olarak beklediğimiz hiçbir ayrıcalık yok. Bu ülkenin imkanlarından bu ülkeyi en az diğerleri kadar çok seven vatandaşları olarak faydalanmak istiyoruz. Ülkemizin gelişmesine, büyümesine ve demokratik müreffeh ülkeler seviyesine çıkarmak için gayret gösteriyoruz. Büyük aşkla hepimiz bu ülkeye hizmet ediyoruz. Bu ülkeye hizmet etmek hepimizin en temel görevidir. İmam Hatip Liselerinde ülkesini seven milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetişmesi hepimizin en büyük arzusudur. Bunun için de sivil topluk örgütleri olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz? dedi. 4+4+4 sistemi ile yanlıştan dönüldüğünü ifade eden Çolpa, şöyle devam etti:

?Hükümetimiz tarafından bizlerinde desteklediği bu uygulamayla büyük bir yanlışlıktan dönüldüğüne inandığımız 4+4+4 sistemi yasalaştığından İmam Hatip Liselerinin de orta kısmının açılması zorunluluğu hasıl olmuştur. Hali hazırda eğitim- öğretime devam eden Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi açılması planlanan İmam Hatip Orta Okulu'na cevap verebilecek fiziki donanıma sahip değildir. Zaten uygulanacak yeni sistemde buna müsait değildir. İmam Hatip Liseleri her zaman bu memleketin çimentosu olmuş, milletin birliğine ve beraberliğine katkıda bulunmuştur, bulunmaya da devam edecektir. Bu okullarda devletin eşdeğer diğer okullarında uygulanan programlar aynen uygulanmakta, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı ders müfredatı, Milli Eğitim'in eğittiği öğretmenler tarafından verilmektedir. Sadece ilave olarak bu okullarda Kur'an-ı Kerim, Arapça, Fıkıh, Siyer gibi meslek dersleri hazırlanan müfredat çerçevesinde ekstra okutulmaktadır. İmam Hatipli olmak bir gruba dahil olmak değil, bir duruşa sahip olmaktır. Bir insanın yaşayıp yaşamadığını anlamak için nabzına bakmak gerekir. Nabzı atıyorsa o insan yaşıyor demektir. İşte İmam Hatip liseleri, bizim yaşadığımız en büyük delildir. Çünkü okullarımız bizim hayat kaynağımızdır ve her türlü engellemelere rağmen elhamdülillah dimdik ayaktayız. İnanıyoruz ki rüzgar ne kadar sert eserse essin, kayadan alabileceği sadece tozudur. ?

Yapılan basın açıklamasından sonra sivil toplum kuruluş örgütleri olaysız bir şekilde alandan ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber