Gökçek'i mezhepçilikle suçladı. Cevap çok sert oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geri adım atmadı

Geri adım atmayan Gökçek, twitter'daki son tartışmasının devamlı birlikte hareket edip mezhepçilik yapan bir grubun saldırısı üzerine başladığını, bu grubun Ak Parti'ye, Başbakan Erdoğan'a ve kendisine devamlı hakaret ettiğini bildirdi.

Gökçek, şu tweetleri gönderdi:

?Twitter'da devamlı birlikte hareket eden ve devamlı mezhepçilik konularını ele alarak AK Parti'ye, Başbakanımıza ve bana saldıran bir grup var. Buna liderlik yapanlardan biri, bu bayan kendisine herhangi bir mesaj atmadığım halde arka arkaya bana 6 adet mesaj attı. Mesajlarında devamlı suçlamalar vardı. Bakın beni ve partimi nasıl suçluyor. 1) Hüseyin Üzmez'i serbest bırakan demokrasiden (kararı veren siyasiler değil mahkemeler) beni sorumlu tutuyor (bu arada açıklamış olayım kararı onamıyorum) 2) Kürtaj konusunda konusunda ilk lafı çakıyor. 3) Bizleri Alevi Sünni ayırımı yapmakla suçluyor (Yeri gelmişken bir kere daha açıklamalıyım ki bu ülkede kim Alevi-Sünni ayırımı yapıyorsa Vatan hainidir. Benim sayısız kardeşim gibi sevdiğim Alevi dostlarım vardır.)4) Beni Madımak'la suçluyor. (Madımak'ın derin güçlerin işi olduğu bütün çıplaklığıyla ortada olduğu halde hala yapılan suçlamalarda bizi hedef almaları akıl karı değil. Kaldı ki o dönemde biz iktidar filan değildik.) 5) Ve benim yüreksiz olduğumu iddia ederek bana meydan okuyor. Bütün bu tvitlerinin üzerine (genelde yazarsam yanlış anlaşılacağından endişe ettiğim için) direct message bölümünden sadece G...'in kendisinin görebileceği bir mesaj çektim. Fakat bu kendini teşhir etmeyi uygun görüp mesajımı her yere yayarak, ben aleni bir suçlama yapmışım gibi hava yaymaya çalıştı.?

Gökçek kendisinin ilk saldırıyı yapan twitter takipçisine doğrudan mesajla kimsenin göremeyeceği tarzda bir soru yönelttiğini belirterek, ?Mesajımı tahrik vasıtası olarak kullandığı için hesabını adalete verecek? dedi.

Kadın özür diledi

Gökçek için, ?Senin utanman hiç mi yok, başkasının namusuna dil uzatacak kadar mı dindarsınız, yazıklar olsun? gibi ifadeler kullanan G.S., tartışmaların büyümesi üzerine, Gökçek'ten kendisine özel mesaj gönderebilme hakkı tanımasını istedi. Bir süre sonra Gökçek'in ilk mesajı için ?Ülkem adına utandım? ifadelerini kullanan ve bu mesajı Emin Çölaşan, Cüneyt Özdemir gibi gazetecilere de yönlendiren G.S., bir süre sonra özür dileyerek, şu mesajları geçti:

?Dün gece uyuyamadım. Yüreğime bir taş oturdu. En çok da kalp hastası ?anam? için kavruldu yüreğim. Bize ilk başta; ?Hayatta namusu ve şerefi için yaşamak? öğretildi. Bu yük çok ağır geldi!

Bazen zorunluluklar boynunuzu büktürür. İşte öyle bir yerdeyim... Arkadaşlar şimdi yazdıklarımı lütfen iyi okuyun. Beni az çok tanıdınız. Direnişimin farkındasınızdır! Melih Gökçek ile tartıştık! Kendisiyle şimdi direkt mesajlaştık. Uzun uzun konuştuk! Bunun sonucunda da direk bir hakaret kastı olmadığını düşündüm... Olay; Dün geceden beri #terbiyesizsinmelihgokcek tarzında kampanyaya davetiye çıkardı... Şahsım adına; böyle bir olayın içinde yer almaktan ve kalp hastası annemin gözyaşlarına neden olduğum için; önce ailemden ve bazen uslüpların seviyesizliği içinde Melih Gökçek'ten özür dilerim. Özür dilemek bir erdemdir! Ve sizler de lütfen EdepsizsinMelihGokcek tagına devam etmeyin. Beni tanımayan arkadaşlar ?Bizi hayal kırıklığına uğrattın? neden özür diliyorsun diyor. Bu özürü kalp hastası olan ve yaşama sadece kızı için yaşayan annem için yaptım.?

G.S., gelen tepkiler üzerine de, ?Vurun.. Hepiniz vurun.. En güvendiklerim bile neden Gizem demeden sırtını dönüp gitti. Hepiniz gidin.. Şaşırmadım ki zaten? tweetini attı.

?Bu asaleti gösterdi'

Gökçek de bunun üzerine, şu tweetleri gönderdi:

?GİZEM'e teşekkür ediyorum. Özür dilemek Erdemdir. O sonunda bu asaleti gösterdi. Karşılıklı DM'ler olayı çözdü. anladı, ben onu. Ben de Gizemin annesini üzdüysem özür dilerim. Ben DM yaptım. Gizem açıkladı. Arkadaşlarını tahrik etmese idi olay bu boyutlara ulaşmazdı. Ama ben GİZEM'e bu davranışı dolayısıyla tekrar teşekkür ediyorum. TWİTLERİN seviyesizliğini görmesi mükemmel bir olay. Teşekkürler Gizem. Şimdi bana #terbiyesizsinmelihgokcek diyerek twit atan herkesten özür bekliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber