Derikli öğrenciler Balıkgöl'ü gezdi

Mardin'in Derik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DERİKDER)'ne bağlı Yeşil Derik Okuma Salonu öğrencileri, Balıklıgöl'ü gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Derik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DERİKDER)'ne bağlı Yeşil Derik Okuma Salonu öğrencileri, Balıklıgöl'ü gezdi.

SODES 'Yarınlar İçin Yeşeren Ümitler' projesi kapsamında düzenlenen geziye ilköğretim 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Gezide öğrenciler Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi beldesini ve Şanlıurfa'daki Balıklıgöl'ü gördü.

Yeşil Derik Okuma Salonu eğitmeni Adem Güngör öğrencilerin sosyalleşmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Güler, "Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Mardin Valiliği koordinatörlüğünde yürüttüğümüz SODES ?Yarınlara İçin Yeşeren Ümitler' projemizle öğrencilerimize Şanlıurfa'yı gezdirdik. Projemiz sosyal proje olduğu için öğrencilerin sosyal yönlerini geliştirmek istedik. Öğrencilerimiz ülkemizin tarihi ve turistik zenginliklerini görmenin yanında birbirleriyle de kaynaşma imkânı buldu. Bize bu fırsatı veren Mardin Valiliği'ne, Kalkınma Bakanlığı'na ve derneğimiz adına bu projeyi hazırlayarak emek sarf eden proje yöneticilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrencilerin Şanlıurfa gezisinde en çok etkilendikleri yer ise Viranşehir Eyüp Nebi beldesinde bulunan Sabır taşı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber