İtfaiyeden arı operasyonu

Burhaniye'deki bir parkta ağaca kovan kurarak vatandaşı rahatsız eden ve birkaç kişiyi sokan arılar, belediye itfaiye ekibi tarafından kovan kurdukları yerden alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burhaniye ilçesi Gençlik Caddesi üzerindeki Sevgi Parkı'nda kovan kuran, etrafındaki apartman sakinlerinden birkaç kişiyi de sokan arılardan rahatsız olan vatandaşlar, Burhaniye İtfaiyesi'nden yardım istedi. İtfaiye Müdürlüğü, arı operasyonu için iki kişiden oluşan bir tim oluşturarak olay yerine gönderdi. Park içinde bir ağaca kovan kuran arılar için operasyona başlatan itfaiye timi önce ağaçtaki oğul arıyı almak için özel kıyafetlerini giydi. Daha sonra yanlarında getirdikleri boş kovana şerbet dökerek arıların içine girmesini sağlamak için oğul arıları boş kovana koymaya çalıştı. Oğul arı boş kovana girince yüzlerce arı bir anda panik halinde ağacın ve itfaiye ekibinin etrafını sardı. İtfaiye arıları başarılı bir operasyonla bulundukları ağaçtan aldı.

Özellikle itfaiyenin, yangınlar harici vatandaşın yardımına da koştuklarını söyleyen yetkililer, ?Yeri geliyor alevlerle, yeri geliyor kuyuya düşen bir hayvan veya bir insanın yardımına koşuyoruz. Bugün de burada bir ağaca oğul yapmış arıların çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı buradayız. Başarılı bir operasyonla buradaki oğul alındı. Akşam kovan burada kalacak tüm arılar kovana girdikten sonra sabah buradan alınıp doğaya salınacak.? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber