Sloganlı çetenin liderinden ilginç savunma: Ekmek teknemi aldınız

'Hayal edin biz gerçekleştirelim' sloganı ile çeşitli dolandırıcılık olaylarına imza atan şebeke, Kocaeli polisinin operasyonu ile çökertildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz şubat ayında özel bir bankanın İzmit Şubesi'nde banka görevlisinin kredi çekmek isteyen 2 şahıstan şüphelenmesi üzerine, şahıslar gözaltına alınmıştı. Soruşturma neticesinde örgütlü dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 11 kişi daha yakalandı. İddialara göre, 25 Şubat'ta Mustafa A., ve Serkan Ç., söz konusu bankanın İzmit Şubesi'nde 17 bin TL tutarında kredi çekmek istedi. Şüpheli hareketler banka görevlisinin dikkatini çekti. Bunun üzerine bankaya polis çağrıldı ve 2 şahıs gözaltına alındı. Yapılan soruşturma neticesinde şahısların Mustafa M.Ş. ismine sahte evrak düzenlediği ortaya çıktı. Şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis, 2 zanlının tutuklanmasının ardından yaşanan sahtecilik olayının örgütlü olarak yapıldığını tespit etti ve konuyla ilgili çalışma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren takip neticesinde Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Bürosu ekipleri operasyon için harekete geçti. Başta Kocaeli olmak üzere, İstanbul, Sakarya, Antalya, Bursa'da toplam 12 adrese operasyon düzenlendi. İsmail H. (33), Levent Tolga Ş. (34), Taner K. (46), Talat E. (40), Yusuf Y. (30), Cemil Ö. (46), Selahattin B. (46), İsmail A. (37), Aytekin S. (40), Yüksel A. (40), Levent B. (36) ve Ahmet T.(54) gözaltına alındı.

Dolandırıcılık çetesi olduğu öne sürülen zanlıların ev ve işyerlerine düzenlenen operasyonlarda ise iki çuval sahte evrak ele geçirildi. Gözaltına alınan şahısların sahte evraklarla Kocaeli, Antalya, Muğla ve İzmir'den araç kiraladıkları, bu araçlara sahte evraklar hazırladıkları ancak otomobilleri satamadan yakalandıkları öne sürüldü. Öte yandan zanlılarının çeşitli kurumlarda çalışanlar adına sahte belgeler hazırladıkları ve bu belgelerle bankalardan 37 bin TL tutarında kredi çektikleri iddia edildi.

Zanlıların bu yolla toplam 8 olay gerçekleştirdikleri belirlendi. Söz konusu olayla ilgili olarak geçen hafta içerisinde gerçekleştirilen ara operasyonlarda Serkan Ç., Mustafa A., Murat A., İlhan Ç., Talip K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SLOGANLARI VAR

Talip K.'nin çantasından çıkan dizüstü bilgisayarda sahte belge hazırlamak için kullanılan bilgisayar programının bulunduğu ve Talip K., polise, ?Bütün ekmeğimi, ekmek teknemi elimden aldınız. Bittim ben.? dediği öğrenildi.

Öte yandan çete üyelerinin sahte belge hazırladıkları şahıslara yönelik "Hayal edin, biz gerçekleştirelim." şeklinde reklam sloganı hazırladıkları da ifade edildi. Zanlılar polisteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber