Alaçam Belediye Başkanı Acar 3 yılı değerlendirdi

Samsun'un Alaçam İlçe Belediye Başkanı İlyas Acar, göreve geldiği günden bugüne kadar geçen 3 yılı değerlendirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçenin problemlerini adaylığı süresi içersinde tespit ettiklerini söyleyen Başkan Acar, belirledikleri problemleri çözmek için süratle çalışmalara başladıklarını vurguladı. Acar yaptığı açıklamada, ?Bu çalışmalarımızda önce kanalizasyon arıtma tesislerimizi hayata geçirdik. Çünkü insanın yaşadığı her yerde hem sağlık yönünden hem hizmet bakımından bundan dolayı da süratle başladığımız kanalizasyon arıtma tesislerimizi geçen yıl itibarıyla hizmete sunduk. İlçemizin Uluçay Deresi üzerinde şehir merkezi ile Karşıyaka Mahallesi'ni birbirine bağlayan eski köprüyü yıkıp yerine yenisini yaptık. Yeni köprüye Drama Köprüsü ismini verdik. Geyikkoşan'da güreş sahası, Doğan Kitaplı Parkı, mescitleri ve türbedeki tadilatlarımızı yaptık, oradaki açık kanalları kapatarak ıslah ve kaldırım çalışmalarını gerçekleştirdik? dedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Acar, ?Bafra Caddesi'nde kaldırım çalışmaları ve su şebekesi çalışmalarını yenileyerek bu caddemizi bitirdik. Şu anda da çalışmalarımız Lise Caddesi'nde devam ediyor. 14 Mayıs Anneler Günü programında hanımefendilere bir park sözü verdim. Parkın adını ?Anneler Parkı' olmasını istediler. ?Ben de size Anneler Parkı'nı hediye ediyorum' dedim ve eski TEKEL işletmesinin karşısında 8 bin metrekarelik alan üzerindeki atıl yeri değerlendirerek Anneler Parkı olarak çalışmalara başladık. Çalışmalarımız süratle devam ediyor, 2 ay içersinde hazır hale gelecek? diye konuştu.

Mahalle çalışmalarına da değinen Acar şöyle konuştu: ?İncirli Mahallemiz, Esentepe, Gültepe, Madenler Mahallelerimizi süratle asfaltladık. Kadıköy, Yakacık Mahallelerimizde parke taş çalışmalarımızı tamamladık. Belediyemizin ihtiyacı olan bir iş makinesi ile bir çöp kamyonu aldık. Sosyal yönlerimizi de ortaya koyarak Ramazan aylarında iftar çadırları tertip ettik. Mağdur çocuklarımız için sünnet şölenleri düzenliyoruz. Kapalı pazar yerimizi 21 Haziran'da ihaleye çıkartacağız. Temmuz ayında temelini atmayı hedefliyoruz. Alaçam'a otogar kazandırma çalışmalarımız var. 2013 yılı programında ilçemize otogar kazandırmak için çalışmalarımız devam edecek. Çalışmalarımızla ilçe halkına layık olmaya çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber