Tbtzmf Başkanı Can Çetin: Baca teknikerliği yeni bir meslek

Çorlu Cumhuriyet Meydanında, Çorlu Belediye binası önünde tanıtım standı kurarak hem federasyonlarını hem de yaptıkları işi tanıtan Tüm Baca Teknikerleri ve Zanaatkarları Merkez Federasyonu (TBTZMF) Başkanı Can Çetin, federasyonlarının 27 ülkeyi kapsayan bir konfederasyona bağlı olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu Cumhuriyet Meydanında, Çorlu Belediye binası önünde tanıtım standı kurarak hem federasyonlarını hem de yaptıkları işi tanıtan Tüm Baca Teknikerleri ve Zanaatkarları Merkez Federasyonu (TBTZMF) Başkanı Can Çetin, federasyonlarının 27 ülkeyi kapsayan bir konfederasyona bağlı olduğunu söyledi. Çetin, baca teknikerliğinin Türkiye'de yeni bir iş kolu olduğunu kaydetti.

İnsanların özellikle akşam belirli bir saatten sonra büyük bir yorgunluk hissettiklerini kaydeden Çetin, "Bu günün yorgunluğu zannediliyor ancak aslında bütün gün çevresinde yanan yakıtlardan salınan gazlardan kaynaklanıyor. Karbonmonoksit sadece öldüren değil, uzun süre sonra önemli hastalıklara sebep olan bir gazdır. Doğal gaza bütün ülkelerde bir koku katarlar. İnsanlar kombisinin çiğ gaz kaçırdığını anlasın diye. İnsanların burnu o kadar hassas değil. Bunu bizim baca tekniker ve zanaatkarlarımız gerekli cihazlarla ölçerek vatandaşın atık gazında ne kadar gazın yanmadan atıldığını tespit ediyor. Bacaların iç çapının gözle görülmeyen yerleri kameralarla tespit ediliyor. Gaz, gözle görülmeyecek çatlaklardan sızabiliyor. Biz bu konuda konutlardaki eksikleri gidereceğiz. Bu Türkiye'de tamamıyla yeni bir meslek. Bu mesleği bayanlar da yapıyor. Federasyonumuz 27 ülkeyi kapsayan uluslararası konfederasyona bağlı olarak faaliyet gösteriyor" dedi.

Çorlu cumhuriyet Meydanında kurulan stantta tanıtım gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetin, "Bursa'dan sonra Çorlu ilçesi 2. Pilot bölge seçildi. Hızlı şekilde sanayileşme ve bu sanayileşmenin getirdiği nüfus ve konut sayısı artışı hava kirliliğini de beraberinde getiriyor. İş yerleri ve konutlarda kullanılan ısıtma ve soğutma sistemlerinden çıkan atık gazlar ve atık havanın belli bir mekanizma ile kontrol altına alınmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

TBTZMF Başkanı Çetin sözlerini şöyle sürdürdü, "Sanayileşmeye hayır demiyoruz ancak sanayilerde ve kentlerde küresel ısınmaya sebep olan çarpık sistemlerin bilinçli olarak kullanılmasını, yeni enerji arayışı ile birlikte var olan enerjiyi bilinçli ve düzenli kullanarak milli değerlerimizin yurt dışına çıkmasını ve küresel ısınmaya sebep olmasını istemiyoruz. Yerel ve ulusal makamlarla birlikte kullanıcı olan toplumumuzun hassasiyetlerini arttırmalarına ve sorunları mümkün olduğu kadar minimuma indirmeye gayret ediyoruz. Kurduğumuz bu stantla hem küresel ısınmaya dikkat çekmeyi, hem de federasyonumuzun varlığını anımsatmayı amaçlıyoruz. Federasyonumuz, 2008 yılından bu yana uluslararası platformlarda ülkemizi yasal olarak temsil ediyor. Bu bakımdan dileyen makamlar ve vatandaşlar rahatlıkla bizlere müracaat ederek konuyla alakalı bilgiler alabilirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber