28 Şubat'ın komuta kademesindeki 3 orgeneral tutuklandı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Postmodern darbe soruşturmasında 5. dalga, operasyon şeklinde değil de ifadeye davet olarak yapıldı. 28 Şubat 1997 tarihli MGK'ya katılan Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları ile Jandarma Genel Komutanı ve MGK Genel Sekreteri tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadeleri alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.

ÖZEL Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasında 5. dalgada 28 Şubat tarihli MGK'ya katılan kuvvet komutanları ifadeye çağrıldı. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi ile Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman ile MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç için ifadeye çağırma yöntemi uygulanırken, ev ve işyerlerinde arama yapılmadı.

Savcılık sorguları tamamlanan 10 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Şüphelilerin mahkeme sorgusu tamamlandı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nce sorgulanan zanlılardan, emekli orgeneraller İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi tutuklanırken, Teoman Koman ağır rahatsızlığından dolayı serbest bırakıldı.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklananlar sabah saatlerinde cezaevine götürüldü.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nce tutuklanan Emekli Orgeneraller İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, tutuklama müzekkerelerinin yazılmasının ardından Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kılıç, Köksal ve Çörekçi daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait minibüsle Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

Ağır rahatsızlığından dolayı serbest bırakılan emekli Orgeneral Teoman Koman da Merkez Komutanlığı'na ait otomobille adliyeden ayrıldı. Koman, gazetecilerin

"Bir şey söyleyecek misiniz-" sorusuna "Hayır ne söyleyeyim" şeklinde cevap verdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber