Vali Doğan, Konya'nın gururu öğrencileri ödüllendirdi

Özel Merve Eğitim Kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt, 2012 YGS Türkiye 1.'si Abdullah Coşkun, Avrupa Matematik 2.'si Sena Nur Arbağ ve TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları fizik dalında Türkiye 1.'si Abdurrahman Akkaş'ın da bulunduğu öğrencilerden oluşan grupla birlikte, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerden, başarı kazandıkları alanlarla ilgili tek tek bilgi alarak sohbet eden Vali Aydın Nezih Doğan, öğrencileri başarıları için tebrik etti. Yetenekli öğrencilerin mümkün olduğunca erken tespit edilip ilgi alanlarına göre, ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanmasının bu çocukların geleceği için çok önemli olduğunu anlatan Vali Doğan, ziyaretin sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Merve Eğitim Kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt, ziyaretle ilgili şunları söyledi: ?Merve Eğitim Kurumları, Konya'da ilk olarak 1994 yılında başladığı eğitim faaliyetlerini başarılarla taçlandırarak sürdürmektedir. Konya il ve ilçelerinde 4 anaokulu, 8 ilköğretim okulu, 4 lisesiyle 5 binin üzerinde öğrencisi, 300'ün üzerinde eğitimcisiyle akademik, sosyal, kültürel, sportif alanlarda başarılarını artırarak devam ettirme kararındadır. Bu güzel başarılarda, her şeyin en iyisine layık olan Konyalı öğrencilerimiz için hazırlanan modern, planlı ve yüksek hedefli eğitim ortamlarının, gayretli eğitimcilerin ve kurumlarımızdaki dayanışma bilincinin payı büyüktür. Konya eğitimine katkılarımız ve başarılarımız devam edecektir inşallah.?

Konya'da 'Eğitimin Gülen Yüzü' sloganıyla eğitim çalışmalarını yürüten Özel Merve Eğitim Kurumları, il merkezi ve ilçelerindeki kendine bağlı kurumların da elde ettiği başarılarla Türkiye'de adından sıkça söz edilen bir eğitim kurumu haline geldi. 2011 LYS'de Türkiye 2.'si çıkaran Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi, 2011 YGS 1'de 469.1 puan ortalaması, YGS 2'de 468.2 puan ortalaması, 2011 YGS Fen 1'de 37.1 ortalama net ve 2011 LYS Coğrafya 19.3 ortalama net ile Türkiye 1.'liği elde etmenin yanında, YGS 2012'de Türkiye 1.'si çıkardı. Ayrıca, 2012 YGS'de 21 öğrencisini ilk bin öğrenci arasına koyma başarısını gösterdi.

2012 YGS'de Türkiye 9.'su çıkaran Özel Merve Güventaş Fen Lisesi ise 2011 LYS'de üniversiteye öğrenci yerleştirmese de yüzde 100 oranıyla Türkiye 1.si oldu. 2011-2012 eğitim yılında TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda Merve Eğitim Kurumları fizikten altın, matematik ve biyolojiden bronz, ilköğretim matematikten bronz madalya aldı. TÜBİTAK'ın milli takıma seçtiği Sena Nur Arbağ, Avrupa matematik olimpiyatında Avrupa 2.'si oldu. Merve Eğitim Kurumları, TÜBİTAK'ın düzenlediği 43. Ulusal Proje Yarışması'nda kimyadan Türkiye 1.'liği, bilgisayardan Türkiye 2.liği, tarih, biyoloji, coğrafya, kimya ve bilgisayardan Akdeniz bölge birinciliği elde etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber