Yüzde 100 yerli otobüs yollarda/ Video

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yüzde 100 yerli otobüs üretildi, Ortadoğu'ya satılan otobüste yeni hedef Avrupa...

Bursa'da yerli otobüs atağı... Bursalı bir firmanın ürettiği otobüsler, Ortadoğu, Arap ve Afrika ülkelerinde kullanılmaya başladı. Şimdiki hedef, otobüslerin Avrupa yollarında yürümesi...

Başbakan Erdoğan'ın, yerli otomobil çağrısına kulak verenler boş durmuyor. Nilüfer ilçesinde bir firma, tüm karoser parçaları Bursa'dan tedarik edilen yerli otobüs üretmeyi başardı.

Otobüsler, bazı Ortadoğu, Afrika ve Arap ülkelerinde bir süredir kullanılıyor. Firma, 'Yüzde 100 yerli yüzde 100 Nilüferli' sloganı ile üretim yapıyor.

Yerli otobüsleri üreten firmanının Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özdemir, "3 bin 170 parçadan oluşuyor. Bütün aracımızın parçalarını, Bursa'dan tedarik ediyoruz. Başbakanımızın teşviğiyle, yüzde 100 yerli üretim söylemiyle bu bize azim vermişti. Bizde niye dünya yollarında gezmesin dedik" diye konuştu.

Üretilen 2 otobüs, "Bus World 2012 Dünya Otobüs Fuarı'nda" sergilendi. Otobüsler, dünya otomotiv devlerinden tam not aldı. Şimdi hazırlıklar, Almanya'daki Hannover Fuarı için yapılıyor.

Amaç, yerli otobüsleri Avrupa yollarında da yürütmek..

Firmanının Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özdemir, "Şu an Ortadoğu ve Afrika'da ve Arap ülkelerinde araçlarımız geziyor. Niye Avrupa'da gezmesin. Biz bunun için çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber