Türkiye ile Yeni Zelanda arasında işbirliği artırılacak

Türkiye ile Yeni Zelanda arasında Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 9. Dönem Toplantısı'nda mutabakat zaptı imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende imzaları Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Yeni Zelanda Ticaret Bakanı Tim Groser attı.

Törende konuşan Bakan Dinçer, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi noktada olduğunu belirterek, başta ticari ilişkiler olmak üzere her alanda ilişkileri daha üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Yeni Zelanda'nın tarım ve hayvancılıkta gelişmiş olduğunu belirten Dinçer, bu konuda Türkiye ile Yeni Zelanda arasındaki bilgi paylaşımı yapılacağını kaydetti. Yeni Zelanda'nın jeotermal ve rüzgar enerjisi alanlarında iddialı olduğunu vurgulayan Dinçer, bu konuyla ilgili ortak projeler üretileceğini dile getirdi. Dinçer, iki ülkenin sorunu olan deprem konusunda işbirliği yapılacağını kaydetti. Bakan Dinçer, yükseköğretimle ilgili de ortak çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.

Yeni Zelanda Ticaret Bakanı Groser ise Türkiye ile Yeni Zelanda arasında tarihi bağlar bulunduğuna dikkat çekti. Groser, Türkiye'nin bulunduğu konum, etrafındaki sıkıntılara rağmen siyasi ve ekonomik olarak güçlü bir ülke olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Dinçer ile Groser mutabakat zaptını imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber