Dev öğrenciler, Salihli'de Planetaryum ve Gözlemevi yaptıracak

Manisa Valiliği öncülüğünde yürütülen ve öğrencilerin özgüven, sevgi, saygı, paylaşma, başarı gibi duygularını geliştirmeyi amaçlayan '251 Bin Dev Öğrenci Projesi' kapsamında, Salihli ilçesine Planetaryum ve Gözlemevi yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Planetaryum ve Gözlemevi'nin yapımına ilişkin Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Proje Yürütme Kurulu ve Salihli İlçe Proje Yürütme Kurulu arasında, valilik toplantı salonunda protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Daşöz, Manisa'da 6 aydır yürütmekte oldukları proje kapsamında, il merkezi ve ilçelerde çeşitli kitaplar hazırlayarak yayımladıklarını, Sevgi Festivali düzenlediklerini, şimdi her ilçeye en az bir eser kazandırmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Yapılan işleri, çocukların sağladığı öz kaynaklardan yaptıklarını ifade eden Daşöz, ?Temel ilkemiz, gerçekleşen faaliyetlerin legal, etik değerlere sahip olmasının yanında çocukların kişisel gelişimi, ilin tanıtımına katkı sağlama özelliklerini taşımasıdır. Yapılan tüm faaliyetlerin finansmanını çocuklarımız kendileri sağladı. Her ilçeye yapılacak olan eseri sadece o ilçede yaşayan öğrenciler ile değil, ildeki bütün öğrencilerin katkılarıyla yapacağız. Burada sponsorlardan da zaman zaman destek alabiliriz. Ancak hiçbir projede bu miktar toplam maliyetin yüzde ellisini geçmeyecek. Öğrencilerimiz kendilerinin de bir şeyler başarabildiği hissedecek.? dedi.

İlçelere yapılacak eserlerin ne olacağıyla ilgili, öğrenciler arasında anket çalışmaları yapıldığı bilgisini veren Daşöz, Salihli ilçesine Planetaryum ve Gözlemevi yapılmasının da ilçedeki 28 bin öğrenci arasından 22 bin 212'sinin katılımı ile yapılan ankette 7 bin 830 öğrencinin oyu ile belirlendiğini bildirdi.

Vali Daşöz, Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bahçesindeki 200 metrekarelik bir alanda yapılacak olan Planetaryum ve Gözlemevi işinin yapımıyla ilgili ihale sürecini Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin tamamlayacağını söyledi. Daşöz, toplam maliyetin 400 bin lira civarında öngörüldüğünü, bu paranın da büyük bir oranda İl Proje Kurulu'nun hesabında biriken paralardan karşılanacağını belirtti. Haziran ayı içinde ihalesine çıkılacak olan Planetaryum ve Gözlemevi inşaatının 31 Aralık'a kadar bitirilmesinin planlandığını aktaran Daşöz, Haziran ayı içinde Akhisar ve Manisa merkez başta olmak üzere, diğer ilçelere yapılacak olan işlerle ilgili de protokollerin arka arkaya yapılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber