Sağlıkta şiddete tepkiler sürüyor

Mersin Tabip Odası üyeleri, Dr. Ersin Arslan'ın 43 gün önce bir hasta yakın tarafından öldürülmesine tepkilerini sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Tabip Odası üyeleri, Dr. Ersin Arslan'ın 43 gün önce bir hasta yakın tarafından öldürülmesine tepkilerini sürdürüyor. Mersinli doktorlar, geçen hafta yaptıkları oturma eylemini bugün de tekrarlayarak, sağlıkta şiddeti protesto ettiler.

Şiddeti protesto etmek için geçen hafta Mersin Devlet Hastanesi bahçesinde oturma eylemi yapan Mersin Tabip Odası üyeleri, bugün de öğle saatlerinde Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesinde toplandılar. Burada, hem Dr. Ersin Arslan'ı andılar hem de sağlıkta şiddeti kınayan bir grup doktor, Dr. Arslan için ?Öldürüldü. Yastayız' yazılı pankart açtılar. Grup adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, acılarının hale taze olduğunu, öfkelerinin ise hiç dinmediğini belirtti. 43 gündür sağlıkta şiddeti kamuoyunun gündeminde tutmaya çalıştıklarını ifade eden Kırıcı, AK Parti iktidarına taleplerini ilettiklerini ancak, şu ana kadar bir yanıt alamadıklarını söyledi. Yetkililere somut ve hemen yarın yapılabilecek öneriler sunduklarını vurgulayan Kırıcı, bu yöndeki taleplerini bir kez daha dile getireceklerini ifade etti.

Taleplerini sıralayan Kırıcı, 14 Mart 2012 tarihinde sağlıkta şiddet ile ilgili Meclis Araştırması talebimizin Sağlık Bakanlığı'nca destekleneceğine dair iradenin dile getirilmesini, Türk Ceza Kanunu'na eklenmesini istedikleri ve artık bugün itibariyle adı ?Dr. Ersin Arslan Yasa maddesi önerisi' olan teklifin hızla gündeme alınması için gerekenlerin yapılacağının açıklanmasını, başta Dr. Ersin Arslan olmak üzere görevi başında bu tür saldırıya uğrayan meslektaşlarının geride kalan yakınlarının geleceklerinin güvence altına alınmasının sorumluluğunun yerine getirilmesini ve politikacılar ile üst düzey yetkililerin sağlıkçıları hedef gösteren söylemlerini gözden geçireceklerinin ifade edilmesini istedi. Kırıcı ayrıca, Sağlık Bakanı Recep Akdağ başkanlığında Türk Tabipleri Birliği'nin yanı sıra sağlık alanındaki diğer örgütlerin de katılacağı ?sağlık alanındaki şiddet' konulu bir toplantının en kısa sürede düzenlenmesini de taleplerine ekledi.

Kırıcı, Dr. Ersin Arslan saat 12.45'te öldürüldüğü için basın açıklaması ve oturma eylemini de aynı saatte yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kırıcı'nın açıklamasının ardından eyleme katılan doktorlar bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber