Viranşehirli işadamları Irak ve Suriye dışındaki pazarlara açılmak istiyor

Şanlıurfa ve Viranşehir ticaret odaları iş birliği ile Viranşehirli işadamlarına diş ticaret konusunda seminer verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Ticaret Odası Avrupa Birliği projesi kapsamında düzenlenen seminere yaklaşık 30 işadamı katıldı. İşadamları, dış ticaretin geliştirilmesi ile ilgili detaylı bilgiler aldı.

Viranşehir Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, Viranşehirli işadamlarının dış ticaret ile ilgili problemlerinin çözümü adına uzman kişiler tarafından bilgilendirildiğini belirtti. Tepret, Viranşehir'in büyük potansiyele sahip olduğunu, bu büyük ekonomik potansiyelin değerlendirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Seminere katılanlara sertifika vereceklerini dile getiren Tepret, "Katılımcıların ihracat ile ilgili eksikliklerinin tespiti ve uzman arkadaşların vereceği tavsiyeler doğrultusunda işadamlarımızın mevcut ihracatlarının geliştirilmesine gayret ediyoruz. Viranşehir'in tarım ve yan sanayileri ile ilgili ciddi yatırımları mevcut. Viranşehir'in yalnız Irak ve Suriye'ye değil daha geniş coğrafyalara da açılmasını istiyoruz. Balkanlar'da ve Afrika'da büyük bir pazar payı mevcut. İhracat yapılacak ülkelere işadamlarımızın seyahat düzenleyip yerinde görmelerini amaçlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Dış ticaret uzmanı Cemil Öztürk dış ticaretin artırılması ile ilgili sorulara cevap vermek için geldiklerini belirterek, gelen firma sahiplerini detaylı bilgilendirdiklerini söyledi. Seminere işadamları, mali müşavirler ve oda temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber