Bir kadını ölüm döşeğine düşüren çatışma aydınlatıldı

Sancaktepe'de çıkan silahlı çatışmada Sevda Özbaş'ın otomobil içerisinde başından vurularak ağır yaralanması olayıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kan davasından kaynaklandığı öğrenilen çatışma sonrası gözaltına alınan C. A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çatışmada karşı tarafta yer alan ve yedek subay olduğu öğrenilen R. A. ise Merkez Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Ümraniye Adliyesi'ne sevk edildi.

Sancaktepe Mermi Mahallesi Gedik Sokak üzerinde 27 Mayıs'ta 34 GZ 79 plakalı otomobilin içerisinde bulunan 2'si kadın 4 kişi ile sokak üzerinde bulunan bir kişi arasında silahlı çatışma yaşandı. Olayda, otomobilde bulunan Sevda Ağırbaş (37) başından vurularak ağır yaralandı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastansi'ne kaldırılan Sevda Ağırbaş, yoğun bakıma alındı. Halen yoğun bakımda uyutulan Ağırbaş'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çatışmanın 2 Ocak 2011 tarihinde Kırıkkale'de meydana gelen çifte cinayetin devamı olduğunu belirledi. Araştırmada, Tarkan Ağırbaş'ın, eşi Tükez Ağırbaş ile onu kaçıran Beytullah Ağırbaş'ı silahla vurarak öldürdüğü ve çifte cinayetten dolayı halen cezaevinde yattığı belirlendi. Öldürülen Beytullah Ağırbaş'ın yakınları intikam almak için Tarkan Ağırbaş'ın akrabası olan C. A.'nın peşine düştüğü tespit edildi.

Silahlı oldukları ortaya çıkmaması için yanlarına Sevda Özbaş ile kızı F. Y.'yi alan E.A. ile R. A.'nın otomobillerinin içerisinde Sancaktepe'de bekledikleri, ardından C. A.'nın gelmesiyle çıkan çatışmada iki tarafın da silahlarını çekerek karşılıklı ateş etmeye başladığı belirlendi. Çatışma sırasında C. A.'nın silahından çıkan kurşunların isabet etmesi sonucu Sevda Ağırbaş şakağından vurularak ağır yaralandığı tespit edildi.

Bu tespitler üzerine harekete geçen polis ekipleri, çatışma sırasında otomobilde bulunan Yedek Subay R. A. ile C. A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. R. A. asker olduğu için Merkez Komutanlığı'na teslim edilirken C. A. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Otomobilden ateş ettiği anlaşılan E. A.'nın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İşlemleri tamamlanan C.A. emniyetten, R.A. ise Merkez Komutanlığı'ndan çıkarılarak Ümraniye Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber