Kapak biriktirerek, arkadaşlarına tekerlekli sandalye aldılar

Yozgat Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, biriktirdikleri renkli kapaklarla aldıkları tekerlekli sandalyeyi, engelli öğrenci arkadaşlarına hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, eğitim yılı içerisinde yaptıkları çalışmaların sergilendiği yıl sonu sergisiyle birlikte, ayrıca okul yararına kermes düzenledi. Sergi ve kermesin açılışına Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılıştan önce, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim 3-A Sınıfı Öğretmeni Huriye Özçelik ve öğrencileri tarafından başlatılan kampanyada toplanan 250 kilo renkli kapakla alınan tekerlekli sandalye, Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin tarafından 10 yaşındaki Hatice Karataş'a verildi.

Vali Yardımcısı Şahin, öğrencilerin örnek bir çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, "Okul şenliğindeyiz. Öğrencilerimiz, yıl boyunca yapılan faaliyetler içerisinde de okul idarecileri, öğretmen ve öğrencileri güzel bir kampanya başlatmış. Kendi okullarında okuyan bir öğrencinin başka bir okulda okuyan engelli kardeşi için böyle bir örnek çalışma içine girmiş. İnşallah ihtiyacı olan başkalarına da bu çalışma örnek olur." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da öğrencilerin küçük yaşta bu tür olaylara duyarlı olmalarının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Bu hediye, belki şu an için sembolik bir anlam ifade ediyor. Ama benim için en önemli olan kısmı, genç neslin bu tip olaylara duyarlı olmalarıdır. Allah, kimseyi bu tip olaylarla imtihan etmesin. Fakat toplumumuzun, dünyamızın bir gerçeğidir. Bu gerçekle yaşamak zorundayız. Bu yavrular bizim bir parçamızdır. Beni asıl sevindiren ve gururlandıran, çocuklarımızın bu alandaki duyarlıklarıdır. İnşallah toplum olarak da aynı duyarlılığın sahibi oluruz ve beraber yaşamayı öğreniriz." diye konuştu.

Okulda kapak kampanyasını başlatan öğretmen Huriye Özçelik ise geçen yıl okul yönetimi ve öğrenciler ile kapak kampanyası başlattıklarını belirterek, "Bir yıl boyunca sadece mavi değil, bütün kapak çeşitlerini topladık. 250 kiloya yakın bir kapak topladık ve bu sandalyenizi aldık. İhtiyacı olan birine verdiğimiz için çok mutluyum." diye konuştu.

Tekerlekli sandalyeyi alan 10 yaşındaki engelli Hatice Karataş'ın babası Bekir Karataş ise tekerlekli sandalyesi olmadığı için evlerine üçüncü kata çıkartırken sorun yaşadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber