2 B arazileri için başvurular başladı

Nevşehir'de merkez ilçeye bağlı Alacaşar ile Basansarnıç köyleri ile Acıgöl ilçesi Tatlarin beldesindeki bazı yerlerin 2 B arazisi konumunda bulunduğu belirtilerek, yararlanacakların 28 Nisan 2014 tarihine kadar Defterdarlık veya mal müdürlüklerine başvurmaları gerektiği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Defterdarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazine'ye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun'un, 26 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.

Açıklamada, 1961 Anayasası'nda olduğu gibi, 1982 Anayasası'nda da belli şartlar altında orman sınırlarının daraltılmasına ilişkin hükümlere yer verildiği ifade edilerek, ?Bu kapsamda, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarma işlemi, 31 Aralık 1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerlerde yapılmaktadır. Bugüne kadar yapılan kadastro çalışmaları sonucunda 410 bin hektar alan orman sınırları dışına çıkarılmıştır. Artık ormana dönüştürülmesi mümkün olmayan bu alanlarda imar planlarının yapılamaması nedeniyle düzenli ve planlı kentleşme gerçekleştirilememiş, çarpık yerleşim yerleri oluşmuş, oluşan fiili durum sonrasında bu alanlarda kamu yatırımlarının yapılması zorlaşmış, bu yerlerden vergi alınamamış ve devletle vatandaşlarımız arasında uzun süren mülkiyet konusunda hukuki ihtilaflar meydana gelmiştir.? denildi.

2 B YAPILACAK YERLER

Nevşehir genelinde merkez ilçeye bağlı Alacaşar ile Basansarnıç köylerinde 2/B arazisi olduğu bilgisi verilerek, ?Kadastro Müdürlüğü'nce hazırlanan güncelleme listelerinde hak sahibi belirlenen 11 adet taşınmazın kıymet takdirleri yapılarak, halen köy muhtarlığında ilan edilmektedir. Bunların dışında, Basansarnıç Köyü'nde mülkiyet davası devam eden taşınmazların 2/B çalışmaları dava sonucuna göre sonuçlandırılacaktır. Acıgöl ilçesi Tatlarin Beldesi'ndeki 277 adet taşınmazın askı ilan aşaması tamamlanmış olup, tapuya tescil işleminden sonra kıymet takdir işlemleri yapılarak ilan edilecektir.? ifadelerine yer verildi.

6292 Sayılı Kanun ile 2/B alanlarında; mülkiyet sorunları çözümlenerek vatandaşlarımızın yıllardır tapusuz olarak kullandıkları taşınmazlarda tapu sahibi olmasının sağlanmasının hedeflendiği belirtilerek, tapuları iptal edilenlerin mağduriyetleri giderilerek tapularının bedelsiz olarak iade edilmesi, fiili durumun hukuki zemine kavuşturulması, böylece vatandaşlarla devlet arasındaki davalara son verilmesi, gecekondu ve kentsel dönüşüm projeleri yapılarak, çarpık ve plansız yerleşim yerlerinin düzenlenmesinin amaçlandığı bildirildi.

Satışa konu taşınmazların rayiç bedellerinin, bedel tespit komisyonlarının titiz çalışmaları ile parsel bazında belirlendiği ifade edilen açıklamada, ?Kullanıcıların yer aldığı listeler; defterdarlık ve mal müdürlükleri (Acıgöl İlçesi Tatların Beldesi için ayrıca ilan edilecektir) Alacaşarköy muhtarlığında ilan edilmiştir. Ayrıca bu listelere, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü aracılığıyla ulaşılabilmesi mümkündür. Vatandaşlarımızın ilan edilen bu listeleri inceleyerek istenilen belgelerle birlikte Defterdarlığa veya Acıgöl Mal Müdürlüğü'ne süresi içinde başvurması gerekmektedir.? uyarısı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber