AK Parti'li Güneştekin: Güvenli binalarda yaşamak vatandaşların en doğal hakkı

AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, afet riski altındaki alanlar ile riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturmakla ilgili, hükümetin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneştekin, AK Parti hükümeti olarak insan onuruna yaraşır ve güvenli binalarda yaşamanın en temel hak olduğuna inandıklarını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir bölümünün, tabii afet riski altında olduğunu hatırlatan Güneştekin, mevcut yapıların büyük bir kısmının muhtemel afetlere karşı dayanıklı olmadıklarına işaret etti. Bu durumun sosyo-ekonomik problemlerin yaşanmasına, devleti ve milleti beklenmedik büyük mali külfetler ile karşı karşıya getirdiğine dikkat çeken Güneştekin, felaketlerin gerçek boyutunun çok acı bir şekilde ortaya çıktığını ifade etti.

AK Parti Batman İl Başkanı Güneştekin, ?Gecekondu sahibinin, gecekondusuna karşılık konut verilinceye, nakde dönüştürülüp ödeninceye veya konut yapmak üzere arsa tahsisi yapılıncaya kadar gecekondu yıktırılamayacak. Gecekondu sahiplerine gerekirse nakdi yardım yapılabilecek." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber