Öğrencisinin ölümünde ihmali olduğu ileri sürülen öğretmene 6 yıl hapis talebi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da atölye dersinde elektrik kumanda devresini yaparken akıma kapılarak ölen lise öğrencisinin ölümünde ihmali olduğu ileri sürülen öğretmen hakkında, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü atölyesinde geçen sene 27 Aralık'ta ders sırasında üzerinde çalıştığı panonun bağlantılarını yaptığı sırada akıma kapılarak hayatını kaybeden 11. sınıf öğrencisi Furkan Üzümcü (16)'nün ölümüyle ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Adapazarı Kaymakamlığı'nca hakkında soruşturma izni verilen şüpheli öğretmen M.A.'nın olay tarihinde Üzümcü'nün bulunduğu 11/H sınıfının elektrik kumanda teknikleri dersinde görevli olduğu belirtildi.

Şüphelinin atölyede panolarda elektrik kumandası devreleri yapmaları için görev verdiği, ölen Üzümcü'nün de kendisine verilen elektrik kumanda devresini kurmaya çalıştığı sırada şüphelinin, atölyede bulunan başka bir panonun tamiri ile meşgul olduğunun ifade edildiği iddianamede, şüphelinin kendi kontrolünde yapılması gereken işleme gereken dikkat ve özeni göstermemesi ve elektrik panolarına kontrolü kendisinde olacak şekilde elektrik verilmesini temin etmemesi sebebiyle, Üzümcü'nün panoya kontrol dışı elektrik vererek devre bağlantılarını yapmaya çalıştığı sırada elindeki kablonun ucuna dokunması sonucu akıma kapılarak hayatını kaybetmesine neden olduğu ileri sürüldü.

İddianamede, M.A.'nın ifadesinde, suçlamayı kabul etmediğini, kendisinin derste bulunduğunu, ölenin aniden yere düştüğünü gördüğünü ve müdahale ettiğini söylediği kaydedildi.

Tanık F.İ. de ifadesinde Üzümcü'nün kurduğu devreye elektrik vermek için elektrik kablolarını çekerek düzelttiği sırada, kabloların uç kısmındaki metal fişlere temas ederek elektrik akımına kapıldığını, kendisinin de hemen şalteri kapadığını, sisteme elektriği kimin verdiğini bilmediğini beyan etti.

İddianamede yer verilen bilirkişi raporunda, Üzümcü'nün sınıfta bulunan uyarı levhalarına ve talimatlara rağmen, öğretmeni olan şüpheliye haber vermeden kurduğu devreye elektrik vermesi sebebiyle asli kusurlu olduğu kaydedildi. Şüpheli M.A.'nın ise öğrencisi üzerinde gereken kontrol ve dikkati sağlamaması sebebiyle tali kusurlu olduğu belirtildi.

Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporunda lise öğrencisinin vücudundan elektrik akımı geçmesine bağlı solunum ve dolaşım durması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, M.A.'nın taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

İddianame, Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber