Abidin Dino'nun adının verildiği park açılışa hazır

Adana Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Adanalı sanatçı Abidin Dino'nun adını ve kentin sanat yaşamına yaptığı katkıları ebedileştiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Abidin Dino Evine Dönüyor' sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, belediye binasının yanındaki parkı ?Abidin Dino Sanat Parkı' adıyla yeniden düzenledi.

Dino'nun Paris'te yaşayan eşi Güzin Dino ve yakın arkadaşı Ferit Edgü'nün her aşamasına destek verdiği proje kapsamında düzenlenen parkın açılışı, 5 Haziran salı günü yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adanalı sanat ve fikir adamları Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal'in heykellerinin bulunduğu parkı açmaktan onur duyduğunu söyledi. Parkın açılışına yönetmen Ali Özgentürk, Oyuncu Menderes Samancılar ile Orhan Kemal'in oğulları Işık ve Nazım Öğütçü'nün de katılacağını bildiren Aldırmaz, sanata olan desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Açılış törennde Keman Sanatçısı Suat Erdem ve piyano sanatçısı İclal Funda Erdem de müzik dinletisi sunacak. Açılış esnasında parkta Dino'nun eserlerinin röprodüksiyonları sergilenirken, Büyükşehir Belediyesi Üst Fuaye Salonu'nda ise aynı eserlerin orijinalleri görülebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber