Milli Güvenlik dersinin konularını İnkılap Tarihi dersinin içine eklendi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Milli Güvenlik dersinin konularını T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitaplarının içerisine yerleştirdi. Böylece Milli Güvenlik dersi konuları bu dersin içerisinde işlenecek ve derslere rütbeli askerler yerine sivil tarih öğretmenleri girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, kurulunun aldığı kararla Milli Güvenlik dersinin müfredattan kaldırıldığı ve kitabın içindeki bazı konuların T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitaplarının içerisine eklendiğini duyurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Milli Eğitim müfredatını çağın gereklerine, bilimdeki ilerlemeye, demokrasideki gelişmeye paralel bir seviyeye taşıyoruz.

İnkılap Tarihi dersine eklendi

1979 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Milli Güvenlik Bilgisi Öğretimi Yönetmeliği'ni artık yürürlükten kaldırıyoruz? açıklamasıyla ?Milli Güvenlik? dersi müfredattan kaldırıldı. Ancak Milli Güvenlik Bilgisi dersi konularının bazıları Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitaplarının içerisine eklendi. 10. sınıf öğrencilerine haftada bir saat garnizon komutanları tarafından verilen Milli Güvenlik dersi eğitimi 2012-2013 yılından itibaren T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin içinde sivil tarih öğretmenleri tarafından verilecek. Milli Güvenlik dersine giren 4 bin 500 asker yerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaklaşık bin 690 tarih öğretmeni ataması bekleniyor. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik ders kitabındaki konuların bazılarını İnkılap Tarihi kitabı içine ekledi. Eklenen konular, Atatürk ilkeleri, milli birlik ve milli beraberlik gibi konular olurken, askeri vesayeti ima eden konular tamamen çıkarıldı. AHMET FATİH ERTURAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber