Bitlis, 4+4+4 eğitim sistemine hazır

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis'in 4+4+4 eğitim sistemine her yönüyle hazır olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis'in 4+4+4 eğitim sistemine her yönüyle hazır olduğunu söyledi. Okul ziyaretleri kapsamında Bitlis Necibe Gencer Kız Meslek ve Teknik Lisesi'ni ziyaret eden Vali Nurettin Yılmaz, öğrencilerle 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili bir süre sohbet etti.

Yeni eğitim sisteminde de öğrencilere güvenlerinin sonsuz olduğunu kaydeden Vali Yılmaz, öğrencilere ?Sizlere güveniyoruz. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz." dedi.

Beraberinde Bitlis Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz ile birlikte okulu ziyaret eden Vali Yılmaz, Bitlis'te özellikle işadamları tarafından eğitime büyük destek verildiğini, bu nedenle öğrencilerin üniversiteye girmemek için hiçbir mazeretlerinin kalmadığını vurguladı.

Vali Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Okulumuzun tam karşısında sizler için gelecek vaat eden bir üniversite yapıldı. Herkes üniversiteye muhakkak gidecek. Bu konuda hiçbir mazeret kabul etmiyorum. Çok şanslısınız. Bu okullardan mezun olanlar hiçbir alanda istihdam sıkıntısı yaşamayacak. Okulları inşa eden işadamlarımız alanında ilk tercihlerini bu okullardan mezun olan öğrencilerden yana kullanacak. Bunun sözünü aldık. Sizlerde daha çok çalışarak bu istihdam garantili okullarımızdan başarı ile mezun olacaksınız. Daha iyi bir gelecek için, daha çok ve gayretli çalışmalısınız.? şeklinde konuştu.

Bitlisli işadamlarının eğitime verdiği desteklerden de bahseden Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, ?Bitlisli işadamlarımız her yıl Bitlis'teki eğitim eksikliklerini tek tek gideriyor. Şu anda fiziki anlamda hiçbir eksiğimiz yok. Hatta 4+4+4'e ilk olarak biz hazırız. Şu anda devam eden eğitim yatırımlarımız var. Yurtlarımızın inşaatları devam ediyor. Özellikle Bitlis'te kız çocuklarımızın okullaşması için hummalı bir çalışma örneği sergileniyor. Kız çocuklarımızın okullaşma oranında önemli bir artış yaşanıyor. Bu da Bitlis'in eğitimdeki başarısına yansıyor. 2 yıldır Türkçe Sosyal'de Türkiye birincisi olduk. Bu başarıyı bu yıl da devam ettirmek istiyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber