Kosova Başbakan Yardımcısı Lila ve Büyükelçi Sedjdiu, Boydak ile görüştü

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Ticaret ve Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila ve Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bekim Sedjdiu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ile görüşen Lila ve Büyükelçi Sedjdiu'nun ziyaretinde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerle ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Mustafa Boydak, Türkiye'nin, Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olarak, dost ve kardeş ülke Kosova'yı desteklemeye her zaman hazır olduklarını ifade etti. Boydak, siyasi alanda var olan iyi ilişkilerin ekonomiye henüz yansımadığını ve iki ülke arasındaki ticaretin düşük seviyelerde seyrettiğini belirtti. Mustafa Boydak, ?İkili ekonomik ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek için Türk özel sektörünün temsilcisi olarak, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız. Siz de Kosova hükümeti olarak, Türk yatırımcıların Kosova'da yatırım yapmalarını kolaylaştıracak teşvikleri artırmalısınız.? diyerek, Türk yatırımcılarına Kosova'nın daha iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de her zaman çok sıcak ve içten duygularla karşılandığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Mimoza Kusari Lila ise kendi bakanlıkları çatısı altında gerçekleştirdikleri reformlar sayesinde, Kosova'da şirket kurmak için gereken gün sayısını 53'ten 3'e indirdiklerini bildirdi. Lila, gerçek kişiler için şirket kurma esnasında kuruluş sermayesi talep etmediklerini, anonim şirketler için de bu bedeli asgari düzeye indirdiklerini ve diğer birçok reforma imza attıklarını belirtti.

?Bu reformları yeterli görmüyoruz, diğer Bakanlıklar ile de koordineli çalışarak, bürokrasiyi, yatırımların önündeki engel olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz.? diyen Lila, önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek çok önemli projeler olduğunu ve bu projeler bazında Türkiye'nin desteğinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber