Manavgat'ta 430 kursiyer sertifikalarını aldı

'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Taşağıl İlköğretim Okulu ile Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Meyve Ağacı Aşılama ve Budama Kursu'na katılan 430 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşağıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Şahin, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Taşağıl Orman İşletme Müdürü Hasan Çiçek, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, kursiyerler, öğrenciler ve belde halkı katıldı.

Törende konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bölgedeki vatandaşların geçim kaynağının ziraat olduğunu hatırlatarak, budama ve aşılama kursuna 430 kişinin katıldığını söyledi.

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ise bölge vatandaşının ağırlıklı olarak aşılama ve budama üzerine çalıştığını belirterek, ?Mersin, Aydın ve Manisa'dan çiftlik sahipleri bu vatandaşlara aşılama ve budama yaptırıyorlar. Bu bir gelir kaynağı olmuş. Belgeli olanlar 15-20 TL daha fazla ücret alıyorlar. Kurs için bize müracaat ettiler. 430 kişiye belgelerini verdik. Bu belgelerle daha fazla ücret alacaklar. Yani ustalıklarını ispat anlamında olacak. Kurslarımız 7-8-15 Nisan tarihlerinde Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden hem arıcılık hem de aşı ve budama konusunda uzman Ziraat Teknikeri Sabri Uysal tarafından verildi? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber