Bursaspor Başkanı Yazıcı'dan TFF'ye yaylım ateşi

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine ateş püskürdü. Federasyonun lobi gücünü kullanmadığını ifade eden Yazıcı, yetkilileri sessiz kalmakla eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yayıncı kuruluşun Futbol Gündemi programına katılan Başkan İbrahim Yazıcı, 2008 yılında Portsmouth ile Bursaspor arasında yaşanan süreci değerlendirdi. TFF yönetimini pasif davranmakla suçlayan Başkan Yazıcı, şunları söyledi:

"UEFA'nın bize verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili gerekçede, herkesin anlayacağı bir dille anlatayım, ismi geçen oyuncu bizden 700 bin paund (yaklaşık 680 bin euro) talep ediyor. Daha sonra gidiyor, UEFA'ya 400 bin euroluk dava açıyor. Kulüpten alacağım var diye. Buna faizler dahil değil. Daha sonra faiziyle beraber benimle 353 bin euro alacağımı aldım ve başka alacağım yok diye anlaşma yapıyor. Burası benim babamın çiftliği değil, Bursaspor'un her kuruşu önemli ben bu zikredilen para cezasını bir daha ödesem Bursaspor'a yazık değil mi? Bazı yanlışlıklar var bunlar CAS'ta çıkacak."

"Ben 353 bin euro'ya anlaşmışım. Bir hafta sonra da FIFA'daki davamız ödemeler yapılmış diye düştü. Bu bir yıl men cezası neyin nesi." diyen Başkan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün gelelim bizim TFF'ye. TFF elemanları bu işleri gayet iyi biliyorlar. Biliyorlarsa ve eğer güçlü olsalar bu işe müdahil olurlar. Bu tabiki bizim davamız, yüzde yüz de haklı olduğumuz bir dava. Burada sadece biz değil ülke zarar görüyor. TFF bugün herşeyi yapması lazım; ama nerede federasyon. nerede gücü, nerede lobisi, önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. Bizim dışımızda tüm kulüpler bu federasyona destek verdi, biz vermedik. Destek vermediğimiz için bugün bir kez daha memnunum. Bu olaylardan sonra Türkiye'de güçlü bir federasyon olsa olayın şekli farklı yerlere gider."

TAHKİM CEZA VERİYOR, TFF'DEN ÇIT YOK

Bursaspor'un dosyasının ne olduğunu, içeriğini bu federasyonun çok iyi bildiğini de belirten Başkan Yazıcı, "Hemen böyle bir karar arafesinde birşey söylemesi lazım. Mesela, 'Bu haksız bir karar, biz de takipçisi olacağız.' gibi. Müdahil olmalı, ama çıt yok. Şimdi bekliyorlar, şike davası ne olacak diye. Daha önce söylediğim sözlerin arkasındayım ve bu federasyona hiç bir zaman, hiç bir şekilde güvenmiyorum. Almış olduğum kararında ne kadar doğru olduğu bir kez daha görmüş oldum." diye konuştu.

Yazıcı, UEFA Tahkim Kurulu'nun almış olduğu 1 yıl men cezası nedeniyle seslerini yükseltmediklerini, daha önce UEFA Disiplin Kurulu tarafından da verilen ceza ve ertelemenin ardından da itiraz ettiklerini belirterek, "Ben o zaman da UEFA Tahkim'e gittim, bu ceza fazla diye gittim. Eğer önce verilen cezayı ve ertelemeyi kabullenmiş olsam Tahkim Kurulu'na gitmezdim. Tahkim'e diğer taraf gidiyor ama ben de gittim. O cezayı da fazla buldum. Bursaspor'un dosyası yok, diğer kulüpleri konuşmak istemiyorum. Bursaspor'un kimseye bir kuruş borcu yok, her hangi bir dosyası yok. Ben federasyon derken bunu söylüyorum. Bu ülkeye verilmiş bir ceza, Bursaspor dersek yanlış yorumlamış oluruz. Onun için de TFF'nin olaya hemen müdahil olması gerekir diyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber