İstanbul polisinde çifte kira sıkıntısı

Haber Giriş : 23 Haziran 2005 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli 27 bin polisten 2 bin 776'sı, Emniyet Genel Müdürlüğü kararıyla başka illere atandı. Üç bine yakın polisin ayrılmasına karar verilen İstanbul'a başka illerden sadece 600 polis atandı. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü, ikinci bir emirle atamaları geçici olarak durdurdu. Ertelemeye gerekçe olarak, yaklaşık 3 bin Emniyet mensubunun bir anda İstanbul'dan ayrılmasının güvenlik zaafına yol açma ihtimali gösterildi.

Bu karar büyük bir sıkıntıya yol açtı. Durdurulan atamalar yüzlerce Emniyet mensubunu mağdur etti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ilk gelen emirle atandıklarını öğrenen polis memurları, yeni görev yerlerine giderek kalacakları ev buldu. Kaparo ve ilk kirayı veren polisler taşınma hazırlığı ve ilişki kesmek için İstanbul'a döndüler. İstanbul'da, atamaların geçici olarak durdurulduğunu öğrenen polisler, ne yapacaklarını şaşırdı.

Belirsizlikten rahatsızlar

Sınırlı bütçeleriyle hem İstanbul'da, hem de şark hizmeti yapacakları illerde kira ödemek zorunda kalan Emniyet görevlileri, tepkilerini şöyle dile getirdi:

'Tayin edildiğimiz yere gittik ev tuttuk, depozito verdik. Eşyalarımızı taşıyacak kamyonlarla bile anlaştık. Ama bu belirsizlik ne zamana kadar sürecek bilmiyoruz. İstanbul'da da kira ödüyoruz. Aldığımız maaş ne ki bir de çifte kira ödüyoruz.'

Gerçekleşmeyen atamalar, başka bir soruna daha yol açtı. Bazı polisler, temmuz başından itibaren evlerini boşaltacaklarını ev sahiplerine bildirdi. Ev sahipleri de bunu dikkate alarak yeni kiracılar buldu. Atamalar yapılıncaya kadar oturmaya karar veren polisler, ev sahipleri ve yeni kiracılarla sorun yaşamaya başladı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber